BACK TO
TOP
Γνώμες

Η αγορά διατηρεί τα υψηλά της στο βαμβάκι

Η αγορά ψάχνει ισορροπία στα υψηλά της και από ότι φαίνεται θα τα καταφέρει. Οι πωλήσεις-εξαγωγές της αµερικανικής σοδειάς εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά, ενώ παράλληλα αναθεωρήθηκαν χαµηλότερα σηµαντικές παραγωγές.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

1
0
Το κλίµα εξακολουθεί να είναι θετικό προς τις τιµές, γι’ αυτό και οι κερδοσκόποι διατηρούν την ανοδική τους θέση. Η καλή πορεία των τιµών στο βαµβάκι φέτος δείχνει να πείθει του Αµερικανούς παραγωγούς, οι οποίοι σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις θα σπείρουν σχεδόν 9,5% περισσότερες εκτάσεις µε βαµβάκι.

H ελληνική αγορά Τα φετινά αποθέµατα κυµαίνονται στους 35.000 τόνους και οι αγοραστές είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν µέχρι 83 σεντς ανά λίµπρα για τις πολύ καλές ποιότητες. Βέβαια, αυτές οι τιµές πληρώνονται µόνο όταν υπάρχει άµεσα ανάγκη για ίνα. ∆ιαφορετικά, οι κλώστες προτιµούν να επωφεληθούν µιας χρηµατιστηριακής διόρθωσης, η οποία για την ώρα δεν έρχεται. Αναφορικά µε τη νέα σοδειά, η βάση του ελληνικού βάµβακος βρίσκεται στα επίπεδα των 5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές του ∆εκεµβρίου ‘17. Σήµερα αυτή η τιµή θα έδινε σχεδόν 79,50 σεντς ανά λίµπρα για τις λευκές ποιότητες.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία