BACK TO
TOP
Γνώμες

Αύξηση 21% στα αμερικανικά στρέμματα βάμβακος

Το χρηματιστήριο βάμβακος διορθώνει κατόπιν της ανακοίνωσης του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας περί αύξησης κατά 21% στις νέες εκτάσεις βάμβακος.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

3
0

Φυσικά αυτή η εκτίμηση βασίζεται στις προθέσεις των παραγωγών και για την ώρα δεν είναι κάτι τελικό, όμως δίνει την αίσθηση πως στις ΗΠΑ τα βαμβάκια θα είναι περισσότερα του αναμενόμενου.

Ως αποτέλεσμα, οι τιμές διόρθωσαν και αρκετοί κερδοσκόποι θεώρησαν σωστό να βγουν από τη θέση τους τώρα, λαμβάνοντας τα όποια κέρδη παρά να ρισκάρουν. Οι αναλυτές αναμένουν προσεχώς αντίδραση της αγοράς η οποία θα έρθει με τη βοήθεια της ισχυρής ζήτησης.

Η ελληνική αγορά

Τα λιγοστά φετινά αποθέματα πωλούνται σε εξαιρετικές τιμές και φυσικά αγοραστές είναι μόνο όσοι χρειάζονται άμεσα βαμβάκι. Τα επίπεδα που πιάνουμε για τα ποιοτικά κυμαίνονται μεταξύ 84-85 σεντς ανά λίμπρα επί του αυτοκινήτου.

Αναφορικά με τη νέα σοδειά οι πωλήσεις έχουν μειωθεί καθώς οι εκκοκκιστές έχοντας ήδη δεσμεύσει ένα πρώτο κομμάτι της νέας παραγωγής, προτιμούν να περιμένουν τις σπορές και μετά να προβούν σε νέες πωλήσεις. Η βάση πάνω από τις Δεκεμβρίου ‘17 εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ 4-5 σεντς ανά λίμπρα, ενώ οι προπωλήσεις έχουν ξεπεράσει τους 10.000 τόνους. Μοναδική παραφωνία για την ελληνική σοδειά αποτελεί το γύρισμα του δολαρίου στα επίπεδα του 1,08 έναντι του ευρώ.

Γιάννης Παπαδογιάννη
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία