BACK TO
TOP
Γνώμες

Αυξημένα τα στρέμματα της νέας σοδειάς στο βαμβάκι

Οι τιμές συμβολαίων Ιουλίου δείχνουν να έχουν ισορροπήσει στα επίπεδα των 78-79 σεντς ανά λίμπρα και ανάλογα με τις ειδήσεις για τις καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ δοκιμάζουν τα αντίστοιχα όριά τους.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Αναφορικά με τις σπορές στην Αμερική, οι καθυστερήσεις εξακολουθούν να υφίσταται, ενώ οι προγνώσεις για βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες δείχνουν να εντείνουν το πρόβλημα. Παράλληλα, αυτή την περίοδο το δολάριο είναι στα χαμηλά του, ενώ η ζήτηση του αμερικανικού βαμβακιού εξακολουθεί να είναι δυνατή. Όλα αυτά τα δεδομένα υποστηρίζουν φυσικά τις χρηματιστηριακές τιμές.   
Ελληνική αγοράΟι προπωλήσεις της νέας σοδειάς έχουν παύσει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Κατά κύριο λόγο οι εκκοκκιστές αναβάλουν τις νέες πωλήσεις για αργότερα, καθώς έχουν δεσμεύσει ένα κομμάτι της νέας σοδειάς και προτιμούν να αξιολογήσουν την πορεία της καλλιέργειας πριν πουλήσουν περισσότερα. Η βάση για τα ανοιχτά συμβόλαια κυμαίνεται στα 5 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου ‘17. Σημειωτέον ότι οι καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα είναι ευεργετικές για το βαμβάκι και σύμφωνα με πηγές υπολογίζεται αύξηση στις εκτάσεις κατά 5% πανελλαδικά.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία