BACK TO
TOP
Γνώμες

Δοκιμάζει τα χαμηλά υπό το βάρος της μεγάλης παραγωγής στις ΗΠΑ

Η πρόβλεψη για αυξημένη παραγωγή στη νέα σοδειά των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με αύξηση των αντίστοιχων τελικών αποθεμάτων ήταν το κύριο θέμα της νέας έκθεσης προσφοράς και ζήτησης βάμβακος.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

1
0
Φυσικά υπό το «βάρος» αυτών των προβλέψεων το χρηματιστήριο δοκιμάζει τα χαμηλά του πρόσφατου εύρους τιμών. Εντούτοις, η παγκόσμια εικόνα βάση των προβλέψεων του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας USDA είναι πιο αισιόδοξη, καθώς η κατανάλωση ίνας εκτιμάται υψηλότερη της συνολικής παραγωγής. Τέλος, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο μέγεθος της μείωσης των κινεζικών αποθεμάτων.
 
 
Ελληνική ΑγοράΟι σπορές σχεδόν ολοκληρώθηκαν σε όλη τη χώρα και οι πρώτες βροχές που σημειώθηκαν μέσα στην περασμένη εβδομάδα ήταν ευεργετικές για την καλλιέργεια. Οι εκτάσεις είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι (περίπου 5%), αλλά όχι όσο προέβλεπαν οι πρώτες εκτιμήσεις. Όσον αφορά τις νέες προπωλήσεις οι εκκοκκιστές εξακολουθούν να απέχουν από την αγορά, καθώς προτιμούν να δουν και να αποτιμήσουν την πορεία της καλλιέργειας. Επίσης μην ξεχνάμε πως λίγοι είναι οι εκκοκκιστές που έχουν το απαραίτητο μέγεθος και τεχνογνωσία, ώστε να προπωλήσουν ένα σημαντικό ποσοστό της παραγωγής τους.   
Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία