BACK TO
TOP
Γνώμες

Επιστροφή στο παλιό εύρος τιμών δείχνουν τα συμβόλαια διεθνώς

Οι χρηματιστηριακές τιμές του Ιουλίου ‘17 έχουν επιστρέψει στο προηγούμενο εύρος 76-79 σεντς ανά λίμπρα, ενώ για τον Δεκέμβριο ‘17 αντίστοιχα στο 73-75 σεντς ανά λίμπρα.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

3
0
Στην επικείμενη έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάμβακος για τον Ιούνιο οι αναλυτές δεν αναμένουν σημαντικές αλλαγές, οπότε η πιθανότητα να υπάρξουν εκπλήξεις στο χρηματιστήριο είναι μικρές. Η διαθεσιμότητα για τους προσεχείς μήνες εξακολουθεί να είναι περιορισμένη κι αυτό αναμένεται να υποστηρίζει την αγορά. Αντίθετα, από το νέο έτος ενδέχεται να σημειωθεί πίεση στις τιμές, όταν θα γίνει διαθέσιμη στην αγορά η αυξημένη σοδειά των ΗΠΑ.
 
Ελληνική αγορ

Η χρηματιστηριακή υποχώρηση των τιμών Δεκεμβρίου ‘17 έδωσε τη δυνατότητα σε μερικούς εμπορικούς οίκους να πληρώσουν για ανοιχτά συμβόλαια τιμές, οι οποίες πλησιάζουν τα 6 σεντς ανά λίμπρα πάνω από το χρηματιστήριο. Κατά γενική ομολογία, οι τιμές του ελληνικού προϊόντος, όταν πρόκειται να πουληθούν στην Άπω Ανατολή, είναι υψηλότερες των ανταγωνιστικών σοδειών (βραζιλιάνικη, αμερικάνικη και ισπανική). Εντούτοις πληρώνονται επιλεκτικά, καθώς οι έμποροι ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να πιάσουν το περιθώριο που επιθυμούν αργότερα, πουλώντας βαμβάκι στη γειτονική μας Τουρκία.


Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία