BACK TO
TOP
Γνώμες

Θετικά τα θεμελιώδη στοιχεία στο χρηματιστήριο βάμβακος

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιµούν ότι η αγορά σε αυτά τα επίπεδα είναι υπερ-πουληµένη και πως θα πρέπει σύντοµα να σηµειωθεί µια πιο δυναµική ανοδική αντίδραση.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Το δολάριο είναι στα χαµηλά του, η ξηρασία σε συγκεκριµένες πολιτείες των ΗΠΑ επιµένει, η ζήτηση στη φυσική αγορά είναι παρούσα, ενώ και η Κίνα αυξάνει το ρυθµό πώλησης των κρατικών αποθεµάτων της. Με τα σηµερινά δεδοµένα πιο δίκαιες τιµές για τον ∆εκέµβριο ‘17 θα ήταν µεταξύ 71-72 σεντς ανά λίµπρα. Σηµειωτέον ότι τεχνικές κερδοσκοπικές πωλήσεις «φρενάρουν» την αγορά όποτε δοκιµάζει υψηλότερες τιµές.

Ελληνικη ΑγοραΣε κλίµα διακοπών βρίσκεται η αγορά βάµβακος µε τους εκκοκκιστές να µη βιάζονται να δεσµεύσουν µεγαλύτερο ποσοστό της επερχόµενης παραγωγής. Παράλληλα, οι εµπορικοί οίκοι είναι επικεντρωµένοι περισσότερο στις πωλήσεις  παρά στις αγορές. Άλλωστε όταν το χρηµατιστήριο βρίσκεται στα χαµηλά του είναι δύσκολο για τους εµπόρους να µπορέσουν να αγοράσουν σε µια καλή βάση. Θεωρητικά οι τιµές του ελληνικού προϊόντος νέας σοδειάς βρίσκονται στα 6-6,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘17. Το πλεονέκτηµα της γρήγορης παράδοσης όσο περνάει ο καιρός ενισχύεται κι αυτό φαίνεται και στις τιµές του βραζιλιάνικου.
Γιάννης Παπαδογιάννης


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία