BACK TO
TOP
Γνώμες

Αντιδρά ανοδικά το βαµβάκι στα χρηµατιστήρια

Το βαµβάκι ανακάµπτει, αλλά δυστυχώς το δολάριο εξακολουθεί να χάνει έδαφος. Οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘17 κρατιούνται πλέον πάνω από τα 69 σεντς ανά λίµπρα και δοκιµάζουν να πιάσουν τα 70 σεντς.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Αυτό είναι κάτι που ανέµεναν οι περισσότεροι αναλυτές, καθώς θεωρούσαν την αγορά υπερ-πουληµένη. Παράλληλα, υπάρχει ζήτηση στην παγκόσµια φυσική αγορά, το δολάριο µειώνεται έναντι άλλων νοµισµάτων ενώ η ανησυχία για την ξηρασία στις ΗΠΑ παραµένει. ∆ικαιότερα επίπεδα για την εποχή θεωρούνται αυτά στα 71-72 σεντς ανά λίµπρα.


Ελληνικη ΑγοραΧωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις κύλησε η πρώτη εβδοµάδα του Αυγούστου. Οι καλοκαιρινές άδειες έχουν θέσει σε παύση τις διαπραγµατεύσεις νέων πωλήσεων, εντούτοις οι εκκοκκιστές παρακολουθούν στενά την ανοδική πορεία του χρηµατιστήριου βάµβακος. Εφόσον οι τιµές ∆εκεµβρίου «σπάσουν» τα 70 σεντς ανά λίµπρα είναι πιθανό να ξεκινήσουν και τα πρώτα φιξαρίσµατα συµβολαίων της νέας σοδειάς. Σηµαντικό µειονέκτηµα για τις τιµές του ελληνικού βαµβακιού εξακολουθεί να αποτελεί το χαµηλό δολάριο, του οποίου η ισοτιµία έναντι του ευρώ χειροτερεύει ανά εβδοµάδα.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία