BACK TO
TOP
Γνώμες

Φρένο στην άνοδο έβαλε το USDA

Παρά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, το βαμβάκι ξαναβρίσκεται στα επίπεδα στήριξης των 67 σεντς/λίμπρα. Οι βασικοί λόγοι της πρόσφατης πτώσης είναι η άνοδος του δολαρίου και τα ‘πτωτικά’ νέα που ανακοίνωσε το Αμερικάνικο υπουργείο Γεωργίας στην τελευταία έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάμβακος.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν η παραγωγή και τα τελικά αποθέματα για την αμερικάνικη αλλά και παγκόσμια παραγωγή. Παράλληλα, οι καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ βελτιώνονται δημιουργώντας αυξημένες προσδοκίες για την νέα παραγωγή. Οι κλώστες παρατηρώντας τα νέα δεδομένα αποτραβήχτηκαν από την αγορά και μόλις τις τελευταίες μέρες που η αγορά βρίσκεται στα 67 σεντς περνούν ζητήσεις. Για την ώρα επιστρέψαμε στο ίδιο εύρος τιμών 66-69 σεντς/λίμπρα.
 
Ελληνική ΑγοράΗ επιστροφή του χρηματιστηρίου προς τα 67 σεντς/ λίμπα αλλά και το γενικότερο κλίμα των καλοκαιρινών διακοπών έχουν θέσει σε παύση τις νέες προπωλήσεις. Όταν οι τιμές Δεκ 17 έσπασαν ανοδικά τα 70 σεντς άρχισε να υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς εκκοκκιστών για φιξαρίσματα ανοιχτών συμβολαίων. Δυστυχώς η αγορά δεν κρατήθηκε αρκετά σε αυτά τα επίπεδα και ως αποτέλεσμα τα κλεισίματα ήταν πολύ λίγα. Ευχάριστο γεγονός είναι η αντίδραση του δολαρίου και η έστω μικρή άνοδος του.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία