BACK TO
TOP
Γνώμες

Χρηματιστηριακή άνοδος, πίεση της βάσης στη φυσική αγορά

Οι τιμές Ιουλίου πλησιάζουν τα πολυπόθητα 90 σεντς, επίπεδα στα οποία θα αναμετρηθούν οι αγοραστές με τους πωλητές με τους πρώτους να υπερτερούν. Εδώ και μερικούς μήνες έχει τονιστεί πως το βαμβάκι κοιτάει υψηλότερα, καθώς η συγκυρία είναι ευνοϊκή από όλες τις μεριές.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

1
0

Τα εμπορεύματα (κυρίως το πετρέλαιο) είναι δυναμικά, η κατανάλωση βαμβακερής ίνας ενισχύεται ενώ σε παραγωγή είμαστε ελλειμματικοί. Παράλληλα, για λόγους μόλυνσης του περιβάλλοντος, υπάρχει η τάση αποφυγής των πολυεστερικών ινών.

Ελληνική αγορά

Είναι λογικό όσο ανεβαίνει το χρηματιστήριο να πιέζεται η βάση (πριμ) επί των χρηματιστηριακών τιμών για τη σοδειά μας. Όταν σημειώθηκαν οι τελευταίες πωλήσεις με σχεδόν 7 σεντς ανά λίμπρα πριμ, οι τιμές του χρηματιστηρίου κυμαίνονταν στα 77-78 σεντς.

Σήμερα ο Δεκέμβριος κινείται μεταξύ 84-85 σεντς και επακόλουθα οι αγοραστές με δυσκολία φτάνουν τις προσφορές τους στα 6 σεντς πάνω από το χρηματιστήριο. Οι εκκοκκιστές αντιλαμβάνονται φυσικά την άνοδο της αγοράς εντούτοις μόνο λίγοι έχουν αρχίσει να προσφέρουν χαμηλότερη βάση.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία