BACK TO
TOP
Γνώμες

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το βαμβάκι

Οι συνεδριάσεις για άλλη μια εβδομάδα είχαν χαμηλή μεταβλητότητα, φανερά επηρεασμένες από τη συνέχιση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας. Έχουν αρχίσει και οι δύο μεριές να ανακοινώνουν δασμούς εισαγωγής για μια σειρά από προϊόντα και εμπορεύματα και φυσικά σε τέτοιο κλίμα οι επενδυτές δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν, πριν να ξεδιαλύνει η κατάσταση.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

1
0

Μάλιστα, είναι πιθανό βραχυπρόθεσμα η αγορά να δοκιμάσει και χαμηλότερα επίπεδα, επηρεαζόμενη από τη γενικότερη εικόνα των πτωτικών εμπορευμάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι χαλάει η θετική εικόνα των τιμών βαμβακιού μακροπρόθεσμα.

Η ελληνική αγορά

Το χρηματιστήριο κινείται στα επίπεδα των 84-85 σεντς ανά λίμπρα και οι εκκοκκιστές προσπαθούν να ανεβάσουν τη βάση (πριμ) για τη σοδειά μας, επικαλούμενοι τη μείωση των τιμών από τα πρόσφατα υψηλά. Οι αγοραστές από τη μεριά τους κλείνουν νέα ανοιχτά συμβόλαια, μόνο αν η τιμή φτάνει μέχρι τα 5 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες τιμές Δεκεμβρίου ‘18.

Ως αποτέλεσμα, σημειώθηκαν λιγοστές πωλήσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να εμπνέει κάποια ανησυχία. Αντιθέτως, τα νέα από την τουρκική οικονομία δεν είναι καλά και όλοι προεξοφλούν από τώρα δυσκολίες στη νέα σεζόν σε αυτό το βασικό κανάλι πώλησης.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία