BACK TO
TOP
Γνώμες

Με τον ίδιο ενθουσιασμό 15 χρόνια

∆εκαπέντε χρόνια δεν είναι λίγα για µια εκδοτική προσπάθεια που ξεκίνησε µε µόνο όπλο τον ενθουσιασµό κάποιων ανθρώπων και χωρίς... µπάρµπα στην Κορώνη. ∆εν είναι όµως και πολλά για µια εφηµερίδα που θέλει να βλέπει µακριά και να αντιλαµβάνεται το ρόλο της στο διεθνές αγροτικό γίγνεσθαι.

panagos01

Γιάννης Πανάγος

7
2
Η Agrenda κλείνει αυτές τις µέρες 15 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας και είναι η εφηµερίδα που έµαθε τους αγρότες να πηγαίνουν κάθε Σάββατο στα περίπτερα.
Είναι πραγµατικά προϊόν γενναίας προσπάθειας λίγων ανθρώπων µε αγροτική καταγωγή και άγνοια κινδύνου στα βαθιά νερά των εκδόσεων. Έπιασε ρίζες γιατί µίλησε από την πρώτη στιγµή καθαρά, εκφράζοντας τις πραγµατικές αγωνίες µιας επαγγελµατικής τάξης ξεκοµµένης από τα κέντρα της εξουσίας. Παράλληλα, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δώσει απαντήσεις στα χιλιάδες ερωτηµατικά που γεννά µια σύνθετη δραστηριότητα, όπως είναι αυτή της αγροτικής παραγωγής.Μια µικρή στατιστική έρευνα βεβαιώνει ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν ανελλιπώς την Agrenda από τα πρώτα φύλλα της κυκλοφορίας της είναι µεταξύ αυτών που διαπρέπουν στο αγροτικό επάγγελµα και ατενίζουν το µέλλον µε περισσότερη αισιοδοξία. Είναι οι άνθρωποι που µεγάλωσαν µε την Agrenda και η Agrenda µεγαλώνει µαζί τους.
Θα ήταν καλό για τον αγροτικό χώρο και προφανώς χρήσιµο για την Agrenda οι άνθρωποι αυτοί να είναι ακόµα περισσότεροι. Βέβαια δεν αρκούν οι προσπάθειες µιας εφηµερίδας για να πυκνώσουν οι πετυχηµένες επιχειρηµατικές πρωτοβουλίες σε ένα περιβάλλον µε πολλές αντιξοότητες και χρόνιες παθογένειες. Η Agrenda είναι εδώ για να διευκολύνει τον κόσµο, που τη µελετά προσεκτικά, να τις ξεπεράσουν.
Σε κάθε περίπτωση, το όφελος των επαγγελµατιών του χώρου που µε συνέπεια µελετούν την αρθρογραφία της εφηµερίδας είναι πολλαπλάσιο από τα δύο ή τρία ευρώ που κοστίζει το φύλλο της, κάθε Σάββατο. Το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι που τη διαβάζουν, καλό θα ήταν να το µετρήσουν κάποια στιγµή και εκείνοι που δεν έτυχε, τα τελευταία 15 χρόνια, να γίνουν κοινωνοί του πλούσιου περιεχοµένου της. Η Agrenda είναι σταθερά εδώ για να είναι χρήσιµη στον κόσµο της παραγωγής. Χρόνια της πολλά!
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

21-11-2020 22:58Κώστας

Ήθελα από καιρό να σχολιάσω την διολίσθηση της εφημερίδας και του site σε ένα επίπεδο που δεν είναι, πλέον, κατανοητό από την μεγάλη μερίδα των αγροτών. Τυχαίνει να βρίσκομαι σε μια θέση ευθύνης στον γεωργικό χώρο και δυσκολεύομαι, πολλές φορές, να παρακολουθήσω την ειδησεογραφία σας. Κατανοητή η προσπάθεια (ή μήπως παγίδα) του εντυπωσιασμού, ελκυστική η ελιτίστικη θεματολογία αλλά ασχοληθείτε με πιο βατά θέματα. Με πιο απλή γλώσσα, με περισσότερο ενδιαφέρον για τον μέσο αγρότη μας, τον παραζαλισμένο από τα τόσα προβλήματα, που δεν έχει τις γνώσεις να παρακολουθήσει αυτή την επικαιρότητα και δεν του περισσεύει χρόνος και από την απίστευτη γραφειοκρατία, που έχει τυλίξει την επαγγελματική του δράση.

Απάντηση

16-11-2020 18:15Δημήτρης Τσιάμης

Να τα εκατοστήσετε! Πραγματικό αγροτικό εργαλείο!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία