BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Νέα συνεργασία της Αίολος με το κτήμα Αργυρού

Σε συνεργασία με την εταιρεία Αίολος προχωράει σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronews το Κτήμα Αργυρός για την διάθεση και διακίνηση των κρασιών του.

yiannis-and-matthew-argyros-in-the-cellar

94
0

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της συγκεκριμένης συνεργασίας αναμένονται στην ετήσια εμπορική εκδήλωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο (1η Κυριακή του Οκτωβρίου) στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Intercontinental η εταιρεία «Αίολος».

Πρόκειται – σύμφωνα με στελέχη του κλάδου – για μια συνεργασία που θα ανακατέψει την τράπουλα αφού πλέον η εταιρεία Αίολος θα συνεργάζεται με δύο από τα σημαντικότερα οινοποιία της Σαντορίνης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η παραγωγή του κτήματος Αργυρού αγγίζει τις 380.000 – 400.000 φιάλες τον χρόνο.

Κτήμα Αργυρού

Το κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγορά. Το 1950 ανέλαβε το οινοποιείο ο Ματθαίος Αργυρός, ο οποίος συνέχισε το έργο του πατέρα του, αυξάνοντας την καλλιεργούμενη έκταση στα 60 στρέμματα.
Την σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο νυν ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αργυρός, στον οποίον περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 260 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης. 
Ο αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού είναι αυτόρριζος και βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, σε υψόμετρο 35-150 m, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά και τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην πλειοψηφία τους στην παραδοσιακή κουλούρα.

Η Αίολος

Να σημειωθεί ότι η Αίολος ΑΕ είναι η εταιρία που ιδρύθηκε το 2010, από την συγχώνευση των εταιριών Αίολος ΕΠΕ και Αφοί Τσελεπίδη ΕΠΕ, μετά από πολύχρονη και στενή σχέση συνεργασίας των δύο.

Η Αίολος ΕΠΕ δημιουργήθηκε το 1985 από τα αδέλφια Γιάννη και Γιώργο Τρύπκο, στο Παλαιό Φάληρο. Από πολύ νωρίς, η εταιρία άρχισε να εμπορεύεται κρασιά μικρών Ελλήνων παραγωγών και σύντομα ανέλαβε την αντιπροσώπευση μερικών από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του «Νέου Ελληνικού Κρασιού». Το 1991, ο Αίολος άρχισε να δραστηριοποιείται στις εισαγωγές κρασιού.

Η Αφοί Τσελεπίδη ΕΠΕ δημιουργήθηκε το 1987 από τα αδέλφια Αλέξανδρο και Άγγελο Τσελεπίδη, συνεχίζοντας την πορεία του πατέρα τους Νίκου, που δραστηριοποιείτο στην εμπορία οίνων και ποτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την δεκαετία του 1970. Σε μια παράλληλη πορεία, η Αφοί Τσελεπίδη αρχίζει την εμπορία μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Wine Trails που κυκλοφορεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου με αφιέρωμα στον φετινό τρύγο,  μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία