BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ η Πυρήνας ΑΕ

Στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική εντάχθηκε πρόσφατα η Πυρήνας ΑΕ, με πολυετή παρουσία και έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα της εμπορίας και βιομηχανικής επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων.

aellhoramapisto

42
0

Αποτελώντας το 45ο Μέλος της ένωσης, η εταιρεία πιστοποιήθηκε για την ελληνικότητα της έδρας, παραγωγής και ιδιοκτησίας της, καθώς και για την κάλυψη των σχετικών ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων από την EUROCERT και φέρει πλέον στα προϊόντα της το σήμα αναγνωρισιμότητας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”.


Η οικογένεια Κουτέλα, δραστηριοποιείται στη Μεσσηνία από τη δεκαετία του 1960 με κύρια απασχόλησή της από το 1970, την παραγωγή ακατέργαστου πυρηνελαίου και πυρηνόξυλου από τον ελαιοπυρήνα, ένα υποπροϊόν των ελαιοτριβείων του Nομού. Το 1990 τα παιδιά του Ιωάννη Κουτέλα, Χαράλαμπος, Μενέλαος και Καλυψώ, επιστρέφοντας από τις σπουδές τους, χτίζουν ένα νέο σύγχρονο εργοστάσιο πυρηνελαιουργείας, 10 χλμ. έξω από την Καλαμάτα, ιδρύοντας την εταιρεία με την επωνυμία ΑΛΦΑ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΕ, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.


Η επωνυμία μετατρέπεται σε “Πυρήνας” και το πυρηνέλαιο της επιχείρησης εξάγεται στο σύνολό του στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ το πυρηνόξυλο διοχετεύεται στην εσωτερική αγορά ως καύσιμο βιομάζας, φιλικό προς το περιβάλλον, υποκαθιστώντας το μαζούτ και το πετρέλαιο. Η εταιρεία το 2003 επεκτείνει τη δραστηριότητά της στα προϊόντα του κατασκευαστικού κλάδου, στην ίδια περιοχή, με την εξαγορά και τον εκσυγχρονισμό ενός εργοστασίου παραγωγής οξειδίου  και  υδροξειδίου του ασβεστίου, χρησιμοποιώντας  ως  πρώτη ύλη ασβεστολιθική πέτρα από τα λατομεία της περιοχής, καθώς και ως καύσιμο το πυρηνόξυλο που παράγει στο πυρηνελαιουργείο της.  Ήδη από το 2012 είχε γίνει το πρώτο βήμα με τη δημιουργία μιας μονάδας παρασκευής ετοίμου σκυροδέματος. 


Στον Πυρήνα απασχολούνται ετησίως 15 μόνιμοι και 20 εποχιακοί εργαζόμενοι. Το 80% του τζίρου της προέρχεται  από εξαγωγές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η επιχείρηση είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό σύστημα “REACH”.  


Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος-Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας ΑΕ, Biosolids

 

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:


Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας, καθώς και η πληροφόρηση της ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η μεγαλύτερη Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.


Λίγα λόγια για τη EUROCERT ΑΕ


Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία και η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων.

 

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες

www.eurocert.gr

ella-dikamas.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία