BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Με αρχές κυκλικής οικονομίας η επένδυση 10 δις δολάρια της BASF στην Κίνα

H γερμανική εταιρεία χημικών BASF ανακοίνωσε την Πέμπτη 09 Ιανουαρίου ότι υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με τη διοίκηση της κινεζικής επαρχίας Κουανγκτούνγκ (Guandong) προκειμένου να εγκαταστήσει εργοστάσιο Verbund στην πόλη Τζαντσιάνγκ (Zhanjiang), μετέδωσε το businessinsider.com.

basf

Αλίκη Χουλιάρα

24
0

Η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που συνήφθη τον περασμένο Ιούλιο για δεύτερο εργοστάσιο Verbund στην Κίνα. Το πρώτο εγκαταστάθηκε στην πόλη Ναντσίνγκ (Nanjing) της κινεζικής επαρχίας Τσιανγκσού (Jiangsu) το 2000, από κοινού – σε ποσοστό 50:50 - με τη Sinopec.

Η συνολική επένδυση για τη μονάδα που θα έχει δυνατότητα πετροχημικής διάσπασης ενός εκατομμυρίου μετρικών τόνων αιθυλενίου τον χρόνο, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα δέκα δις δολάρια. Αναμένεται ακόμη να μεταμορφώσει την Κουανγκτούνγκ, μέσα από την ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και με την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, των μεταφορικών δικτύων, του παραγωγικού δυναμικού της περιοχής και τη δημιουργία προϊόντων προσανατολισμένων στις ανάγκες του καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι η BASF επί του παρόντος διατηρεί έξι εργοστάσια Verbund σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία