BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Aύξηση 9% σε πωλήσεις Syngenta, που τα βλέπει δύσκολα στη γεωργία

Δυνατές επιδόσεις με μεγάλες κινήσεις κεφαλαίων, ανάπτυξη σε όγκο και βελτιώσεις παραγωγικότητας κατέγραψε το 2018 η Syngenta. Οι πωλήσεις ήταν ύψους 13.5 δις δολαρίων σε σύγκριση με τα 12.6 δις δολάρια το 2017, με αυτές στα προϊόντα Προστασίας Καλλιέργειας να είναι πάνω κατά 7%, στους Σπόρους αυξημένες κατά 6% και στα Λουλούδια ανοδικές 7%.

SYNGENTA_new-2_2

Αλίκη Χουλιάρα

7
0

O Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος ανέφερε σχετικά: «Σε μια δύσκολη χρονιά κατά την οποία οι κακές καιρικές συνθήκες και οι αντιξοότητες με τα νομίσματα και την εφοδιαστική αλυσίδα παρουσίασαν σημαντικές προκλήσεις για τη λειτουργία της, πρόκειται για αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί, καθώς δείχνει διατήρηση της κερδοφορίας και ρεκόρ κίνησης κεφαλαίων ύψους 1.76 δις δολαρίων. Η προσήλωσή μας στις ανάγκες των πελατών, με μεγαλύτερες καινοτομίες και βελτίωση της παραγωγικότητας συνέβαλαν σε αραγή ενίσχυση του τζίρου (top-line) και των κερδών (bottom-line).
Τα αποτελέσματα της δραστηριοποίησής μας στον τομέα των Σπόρων συνεχίζουν να είναι βελτιωμένα ενώ η ενσωμάτωση των εταιρειών Nidera και Abbott & Cobb εξελίσσεται καλά. Η απόκτηση των FarmShots και Strider έχει βελτιώσει τις ψηφιακές δυνατότητες.
Τα έσοδα στον αγροτικό τομέα συνεχίζουν να μειώνονται στις περισσότερες χώρες και η συνεχής πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επηρεάζει την πρόσβαση των καλλιεργητών σε τεχνολογίες. Περιμένουμε ότι οι συνθήκες στην αγορά θα παραμείνουν δύσκολες και το 2019 και τα βεβαρυμένα οικονομικά δεδομένα για τις φάρμες θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη του κλάδου, που έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει σε χαμηλά μονοψήφια νούμερα.
Θα εξακολουθήσουμε να βελτιώνουμε την παραγωγικότητά μας και να εστιάζουμε στο να υπηρετούμε τους πελάτες μας μέσω τεχνολογίας και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, θεωρούμε ότι η τροχιά σταθερής άνθησης μπορεί να διατηρηθεί.»

Οι πωλήσεις σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή ήταν σταθερές σε σχέση με το 2017 αλλά εμφάνιζαν κατά 7% μεγαλύτερη προσαρμογή σε ό,τι αφορά την αποεπένδυση (divestment) του 2017 παρά τις απαιτητικές συνθήκες. Η αρχή της σεζόν άργησε στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης επηρεάζοντας τις πωλήσεις μυκητοκτόνων και στη συνέχεια η σοβαρή ξηρασία το καλοκαίρι καθυστέρησε το μομέντουμ.

Η καλή απορροφητικότητα στην αγορά που σημείωσε το Seedcare, τα ισχυρά έσοδα για τα προϊόντα με συστατικά SDHI, ανάμεσα στα οποία και το ELATUS και οι πωλήσεις των σπόρων ηλίανθου στην Ανατολική Ευρώπη βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι συνέπειες από τις χαμηλές επιδόσεις στην αρχή της σεζόν.

Στη Βόρεια Αμερική οι πωλήσεις προϊόντων Προστασίας Καλλιέργειας εμφάνισαν άνοδο 2% σε σχέση με το 2017, που οδηγήθηκαν από εκείνες των καινούριων, όπως το TRIVAPRO. Η υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων από καλλιεργητές και συνεργάτες (channel partner) όπως η AGRIENDE EXCELSIOR συνέχισε να ενισχύεται. Στους σπόρους ήταν υποτονικότερη η ζήτηση κατά 3%, με λιγότερα στρέμματα (acres) καλαμποκιού και σόγιας να έχουν φυτευτεί.

Στη Λατινική Αμερική οι πωλήσεις στην Προστασία της Καλλιέργειας κινήθηκαν σε καλύτερα επίπεδα μετά από μια δύσκολη χρονιά το 2017, όντας 20% υψηλότερες από το 2017 ενώ των Σπόρων αυξήθηκαν κατά 55% ως συνέπεια της απόκτησης της Nidera. Το αποτελεσματικότερο μάνατζμεντ της απογραφής (channel inventory) και η εισαγωγή νέων προϊόντων όπως το PROCLAIM στη Βραζιλία και το ORONDIS στο Μεξικό έγιναν το υπόβαθρο για σημαντική πρόοδο. Οι μεγαλύτερες εκτάσεις με τις καλλιέργειες σόγιας και βαμβακιού συνέβαλαν στην τόνωση της ζήτησης.

Στον Ασιατικό Ειρηνικό η ανάκαμψη στη Νότια Ασία οδήγησε τη συνολική βελτίωση των πωλήσεων κατά 2%, με εκείνες στα προϊόντα Προστασίας Καλλιεργειών να εμφανίζουν ποσοστό αύξησης 1% και των Σπόρων 6%.

Οι πωλήσεις στην Κίνα συνέχισαν να αυξάνονται καθώς οι αγρότες στρέφονται σε προϊόντα μεγαλύτερης αξίας, με εκείνες των προϊόντων Προστασίας Καλλιέργειας να διευρύνονται κατά 6% και από μικρή βάση και αυτές των Σπόρων να κινούνται ανοδικά σε ποσοστό 2% σε σχέση με το 2017.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία