BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Συμβόλαια με ελαιοπαραγωγούς από Ισπανία ξεκινά η Bell-Carter

Μπούμερανκ στους Αμερικανούς παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς φαίνεται πως γύρισαν οι δασμοί που επέβαλε η Ουάσιγκτον το περασμένο καλοκαίρι στις εισαγωγές ισπανικών ελιών καλιφορνέζικου τύπου, αφού η Bell – Carter, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία μεταποίησης και διανομής επιτραπέζιων ελιών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει τα περισσότερα συμβόλαια με τους Καλιφορνέζους παραγωγούς.

Dcoop-new_

Πέτρος Γκόγκος

11
0

Προβάλλοντας την ανάγκη να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά καθώς και τα υψηλά κόστη παραγωγής στην Καλιφόρνια, η Bell – Carter τερμάτισε τα περισσότερα συμβόλαια με τους παραγωγούς της περιοχής, σύμφωνα με σημείωμα που έστειλε ο CEO της εταιρείας, Τιμ Τ. Κάρτερ, στο  οποίο αναγραφόταν πως «η λήξη των συμβολαίων θα έχει άμεση εφαρμογή και η εταιρεία δεν θα παραλάβει καθόλου την συγκομιδή του 2019».

«Αν και η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη για εμάς και για τους περισσότερους παραγωγούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε εδώ και τρεις γενιές, είναι υποχρεωτική για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και βιώσιμοι», σχολιάζει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως ο γίγαντας του ελαιολάδου, ισπανικός συνεταιρισμός DCoop, καθώς και ο Μαροκινός εταίρος τους, Devica, αγόρασαν τον Αύγουστο το 20% της Bell – Carter. Πρόκειται για μια κίνηση που διευκόλυνε την ισπανική συναιτεριστική επιχείρηση να παρακάμψει το εμπόδιο των δασμών στις ισπανικές ελιές και να εισβάλει στις αγορές των ΗΠΑ. Από την  πλευρά της η Bell – Carter αρνείται κάτι τέτοιο ωστόσο. Πάντως είναι προφανές πως οι δασμοί στις ισπανικές ελιές που κυμαίνονται από το 7,52% μέχρι το 27,02%, επιτρέπει στις δυο εταιρείες την αδασμολόγητη αποστολή επιτραπέζιων ελιών  από την Ισπανία στις ΗΠΑ, προκειμένου να γίνει εκεί η επεξεργασία και η τυποποίησή τους, προτού πωληθούν στη χώρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία