BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Η Lavazza στην Ελλάδα μέσω του ομίλου Φώτος Φωτιάδης

Η Beverage World του Φ. Φωτιάδη, από την 1η Νοεμβρίου 2019, αναλαμβάνει νέος αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων της Lavazza στην Ελλάδα.

1478778-lavazza-930

224
1

Η εταιρεία PT Beverage World, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, είναι ο νέος στρατηγικός εταίρος του Ομίλου Lavazza, καθώς στο πλαίσιο της σχετική συμφωνίας θα αποτελέσει το νέο αποκλειστικό αντιπρόσωπο των προϊόντων της Lavazza στην Ελλάδα.

Όπως γνωστοποιήθηκε χθες, η στρατηγική συνεργασία ενεργοποιείται από την 1η Νοεμβρίου 2019, με τη συμφωνία να αφορά τη διανομή και εμπορία των προϊόντων καφέ Lavazza σε σημεία χονδρικής πώλησης και σε χώρους εστίασης.
«Η νέα συνεργασία σηματοδοτεί ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης του ιταλικού brand, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Lavazza

απέναντι στον Έλληνα καταναλωτή, ενώ δημιουργεί νέες προοπτικές για μια πιο δυναμική παρουσία του προϊόντος στην ελληνική αγορά, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση της Beverage World στο επιτυχημένο κτίσιμο κορυφαίων μαρκών όπως είναι το Evian, η Jose Cuervo, το Bushmills, η Angostura και πολλά άλλα» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Το διαζύγιο με την Coca-Cola HBC

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόρροια του «διαζυγίου» της ιταλικής εταιρείας με την Coca-Cola HBC, μετά και την απόφαση του ισχυρού εμφιαλωτή να εισέλθει δυναμικά στην κατηγορία του καφέ, μέσω και της εξαγοράς της Costa Coffee, στην οποία προχώρησε ο όμιλος Coca Cola Company τον προηγούμενο Αύγουστο. Να επισημανθεί ότι η εν λόγω εξέλιξη δεν αφορά μόνο την ελληνική αγορά, εκ των πραγμάτων όμως ώθησε τη Lavazza στην αναζήτηση έτερου συνεργάτη για τη διανομή στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coca Cola 3Ε έχει αναλάβει τις πωλήσεις, τη διανομή και το marketing του ιταλικού σήματος στην ελληνική αγορά από το 2016. 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

31-01-2024 16:33Δημητρης

Καλησπέρα θα ανοίξω καφέ και θέλω το δικό σας καφε πος θα γίνει παρακαλώ την μηχανή την φέρνετε εσάς πος γίνετε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία