BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

 Από το «φυτώριο» της Eurobank 800 νέα παιδιά επιχειρούν

Οι αριθμοί δικαιώνουν το πρόγραμμα νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg – enter,grow,go της Eurobank αφού σε αυτό φιλοξενήθηκαν και αναπτύχθηκαν οι ιδέες 800 νέων παιδιών από τις οποίες αναδείχθηκαν 204 επιχειρηματικές ομάδες, 120 από αυτές μετεξελίχθηκαν σε επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 62 με τζίρο άνω των 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ 26 επιχειρήσεις έχουν «σηκώσει» κεφάλαια 10 εκατ. ευρώ από equity funds.

KAR_1801

22
0

Το πρόγραμμα αυτό η Τράπεζα σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia, από το 2013 και για να γιορτάσει την πρόοδο των προσπαθειών της οικογένειας του Egg, η Τράπεζαα πραγματοποίησε εκδήλωση στο κτήριο που φιλοξενεί το πρόγραμμα στη Λεωφόρο Συγγρού το απόγευμα της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου.

Μέσω του egg, 800 νέα παιδιά ξεκίνησαν το επιχειρηματικό τους ταξίδι τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κρίσης και ταυτόχρονα μπήκε ένα λιθαράκι στην αιμορραγία του brain drain, ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου ο οποίος εξήγησε στη συνέχεια ότι η Eurobank επενδύει τα μέγιστα σε όλες τις βαθμίδες της επιχειρηματικότητας καθώς αυτό αποτελεί μονόδρομο για την ανέλιξη και την ανάπτυξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος γενικότερα. «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε, κατά την ομιλία του, ότι η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί τεράστια δεξαμενή πλούτου για την Ελλάδα και μπορεί να φέρει μόνο κέρδη στην ελληνική οικονομία. Γι’ αυτό το κράτος πρέπει να υποστηρίζει τις νέες επιχειρήσεις με κάθε τρόπο, διευκρίνισε, εκφράζοντας την βεβαιότητα του ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο βήμα βρέθηκε και ο Γεώργιος Ζανιάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη γεφύρωσης της ακαδημαϊκής γνώσης με την επιχειρηματική πράξη. Όπως είπε, η διαδικασία αυτή στην Ελλάδα δεν πηγαίνει καλά όμως η Eurobank και το egg αποτελούν μια γέφυρα διασύνδεσης που ήδη έχει αρχίσει και παράγει θέσεις εργασίας. Ο κ. Ζανιάς τόνισε επίσης ότι η επιχειρηματικότητα θα πρέπει να υποστηρίζεται τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, συμπληρώνοντας ότι η παρουσία του κ. Δήμα δείχνει την στήριξη της κυβέρνησης σε αυτήν την προσπάθεια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης και ο υφυπουργός Έρευνας και τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, εκφράζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης να στηρίξει την καινοτόμο νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Δήμας μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης ρόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στην τελευταία θέση του δείκτη καινοτομίας ανάμεσα στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε και εξήγησε ότι υπάρχει πολλής χώρος βελτίωσης, διευκρινίζοντας ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και δη της νεανικής, αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός πάρκου καινοτομίας (innovation district) για τη διασύνδεση επιχειρήσεων, startups και ερευνητικών κέντρων αλλά και η λήψη μιας σειράς αποφάσεων που θα δώσουν κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας. «Σε αυτό θα στοχεύει και το νέο νομοσχέδιο που θα φέρει στη βουλή το υπουργείο μέσα στον μήνα», συνέχισε ο κ. Δήμας. Σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια, σύμφωνα με τον υφυπουργό θα είναι οι Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι όπως είπε έχουν εξαιρετικές ιδέες. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τους κρατήσει στην Ελλάδα και να επαναπατρίσει κάποιους από αυτούς, «εκμεταλλευόμενη» το ταλέντο και όσα μπορούν να προσφέρουν στη χώρα.

Σημειώνεται ότι ένα από τα success stories του egg, η εταιρία HERADO που δημιούργησε η Δρ. Πυρηνικής Φυσικής Μαριάνθη Φραγκοπούλου, άνοιξε για την Ελλάδα τους δρόμους του Διαστήματος. Με τη δημιουργία ενός καινοτόμου συστήματος για τη μέτρηση της ακτινοβολίας στο Διάστημα, η διακεκριμένη επιστήμονας και CEO της HERADO εκπροσωπεί την πρώτη και μοναδική ελληνική ομάδα που έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην πρώτη αποστολή του Orion, του καινούργιου διαστημόπλοιου της NASA στη Σελήνη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία