BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Η καλύτερη χρονιά για ΕΒΟΛ από καταβολής, ενεργειακά 30 εκατ. ευρώ

Την καλύτερη επιχειρηματική εικόνα στα 94 χρόνια λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, κατέγραψε το 2019 η ΕΒΟΛ, με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού που ενέκρινε πριν από λίγες μέρες η γενική συνέλευση των μελών της οργάνωσης.

Printzos_-_Copy

Γιάννης Πανάγος

22
0

Με τζίρο πάνω από 18 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων περί τα 3 εκατ. ευρώ, άριστους δείκτες ρευστότητας και χωρίς δανειακές υποχρεώσεις, η ΕΒΟΛ, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρός της Νικήτας Πρίντζος, συνεχίζει με σιγουριά το αναπτυξιακό του έργο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη μια πολύ σημαντική επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ την οποία υλοποιούν υπό τις οδηγίες του συνεταιρισμού τρεις Ενεργειακές Κοινότητες που δημιουργήθηκαν από μέλη του συνεταιρισμού και υλοποιούν φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 54 MW. Τα πρώτα εξ αυτών, ισχύος 10 MW έχουν ήδη συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ΕΒΟΛ, όλοι οι οικονομικοί δείκτες είναι άριστοι. Ο τζίρος ξεπέρασε τα 18 εκ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν πάνω από 3 εκ. ευρώ. Επίσης, δεν υφίστανται δανειακές υποχρεώσεις καθώς και λοιπά χρέη και ο Συνεταιρισμός  έχει πολύ ικανοποιητική ρευστότητα.

Και το 2020, όπως επισήμανε, με στοιχεία του α’ εξαμήνου συνεχίζεται η θετική πορεία του Συνεταιρισμού.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην πολύ σημαντική επένδυση των 30 εκ. ευρώ την οποία υλοποιούν οι τρεις (3) Ενεργειακές Κοινότητες που δημιουργήθηκαν από τα μέλη του Συνεταιρισμού αλλά και από τους εργαζόμενους της Γαλακτοβιομηχανίας.

Παράλληλα, τις Ενεργειακές Κοινότητες στηρίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ καθώς συμμετέχει και ο ίδιος με ποσοστό μέχρι 20%.

Στόχος είναι να κατασκευαστούν φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 54MW. Οι 300 Αγροτικές οικογένειες που συμμετέχουν προβλέπεται να έχουν ένα σημαντικό συμπληρωματικό ετήσιο εισόδημα προκειμένου να βοηθηθούν στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί και έχουν συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ τα πρώτα φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 10MW και μέχρι το Μάιο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η όλη επένδυση.                                                                       

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία