BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Χλιαρή η ζήτηση Στην εξαγωγή Σκληρού σίτου

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου έχει κάπως ελαττωθεί το ενδιαφέρον για εξαγωγή στα ίδια επίπεδα των 285 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

115
0

Ενδεχοµένως να χρειαστεί να προσφέρουµε λίγο χαµηλότερα για να γίνουν νέες δουλειές, εντούτοις καθότι έχουν φύγει πολλές ποσότητες σιταριών και τα αποθέµατα λιγοστεύουν δεν φαίνεται κάποια βιασύνη για µείωση των τιµών από πλευράς των εµπόρων και των εξαγωγέων. Η νέα σοδειά εξελίσσεται οµαλά µε µικροπροβλήµατα ανά περιοχή, ενώ όσον αφορά το κλίµα που µπορεί να διαµορφωθεί κατά τον αλωνισµό, τα σηµερινά δεδοµένα δείχνουν πως θα πάµε µε ελάχιστα αποθέµατα στη νέα σοδειά, όπως δηλαδή είχαµε µπει και πέρυσι στην εποχή του αλωνισµού. Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια δεν υπήρξαν αλλαγές. Συγκεκριµένα στα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 292-297 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµαίνεται στα 282-287 ευρώ ο τόνος.

 

Στη Γαλλία επίσης οι τιµές παρέµειναν στα 275 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι, ενώ στον Καναδά ως συνήθως αυτήν την εποχή υπάρχουν δυσκολίες φορτώσεων λόγω παγετού. Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα δηµητριακά δεν είχαν σηµαντικές µεταβολές στην πρόσφατη έκθεση προσφοράς / ζήτησης του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας USDA. Για τα µαλακά σιτάρια ανακοινώθηκε αύξηση παραγωγής στην Αυστραλία, αλλά παράλληλα είχαµε ανησυχίες από τις ΗΠΑ για την ποιοτική πορεία της σοδειάς. Στη φυσική αγορά εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον αγορών από την Αλγερία. Τέλος, στη Γαλλία δεν είχαµε σηµαντικές µεταβολές και οι τιµές µαλακού σίτου παραµένουν στα 229 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια Μαΐου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία