BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Τα βιοκαύσιμα θα δώσουν τη λύση στην υψηλή παραγωγή σιτηρών

Ένα απρόσμενο στήριγμα βρίσκουν οι τιμές του σιταριού στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι εκτιμήσεις για αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής κινητοποιούν τα εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης που ετοιμάζονται να επαναλειτουργήσουν με χρήση δημητριακών.

Ολοκληρώνεται η διαβούλευση για τη χορήγηση Αδειών Διάθεσης Βιοκαυσίμων

1
0

Για το λόγο αυτό οι αναλυτές εκτιμούν πως οι ποσότητες που θα αντλήσουν τα εργοστάσια βιοκαυσίμων θα είναι αυτές που θα διαμορφώσουν σε μεγάλο ποσοστό τις τιμές του σιταριού στην αγορά. Ήδη στη Μεγάλη Βρετανία δυο εργοστάσια έχουν ανακοινώσει πως θα ξεκινήσουν την παραγωγή αιθανόλης από το Σεπτέμβριο και αναζητούν προϊόν. Έτσι εκτιμάται πως τα όποια πλεονάσματα στην παραγωγή θα απορροφηθούν με ευκολία για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

Η τιμή του σκληρού σιταριού διαμορφώνεται στα 283-288 ευρώ ο τόνος στην ιταλική αγορά και στα 262 ευρώ ο τόνος για παράδοση σε γαλλικό λιμάνι. Το μαλακό σιτάρι πωλείται στα 200-205 ευρώ ο τόνος στην αγορά της Μπολόνια και στα 182 ευρώ ο τόνος για παράδοση στο Ρουέν της Γαλλίας. Η τιμή του καλαμποκιού διαμορφώνεται στα 207-211 ευρώ ο τόνος στην Ιταλία και στα 170 ευρώ ο τόνος στη Γαλλία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία