BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Με δύο σφραγίδες τα εισαγόμενα αρνιά

Στόχος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, να προστατευτούν τα ελληνικά αμνοερίφια.

Με δύο σφραγίδες τα εισαγόμενα αρνιά

4
0

Τα αμνοερίφια που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σφάζονται στη χώρα μας με προορισμό την αγορά της Ιταλίας να φέρουν δύο σφραγίδες ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει, ενόψει των εορτών του Πάσχα και λόγω της αυξημένης ζήτησης για εξαγωγή στην Ιταλία, αμνοεριφίων προέλευσης Ρουμανίας που θα σφάζονται στα σφαγεία της Ελλάδας, η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας ζητά με ανακοίνωσή της να ισχύουν τα εξής:

Η σφράγιση αμνοεριφίων προέλευσης ΕΕ (Ρουμανία-Βουλγαρία-Ουγγαρία κ.τ.λ) με προορισμό την Ιταλία να γίνεται με μια ωοειδή σφραγίδα με τον κωδικό του σφαγείου και με μια ορθογωνίου παραλληλογράμμου σχήματος της χώρας προέλευσης, με κόκκινη χρωστική Ε 129 «Ερυθρό Allura».

Πιστεύουμε ότι έτσι θα προστατεύσουμε τα ελληνικά αμνοερίφια και δεν θα ελληνοποιήσουμε τα ρουμανικά για ελληνικά στην ιταλική αγορά, με αποτέλεσμα τη μη ζήτηση μακροπρόθεσμα των ελληνικών αρνιών, δεδομένου ότι τα ρουμανικά είναι ποιοτικά κατώτερα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για όλες τις εξελίξεις στην αγορά του αρνιού στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Απριλίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία