BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ένα ακόμα τρίμηνο κερδών στην πτηνοτροφία

Κερδοφορία αναµένεται να παρουσιάσουν οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις σε παγκόσµιο επίπεδο και το δεύτερο τρίµηνο του 2014, παρά την άνοδο έως και 15% στις τιµές των ζωοτροφών, σύµφωνα µε έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Rabobank.

Ένα ακόμα τρίμηνο κερδών στην πτηνοτροφία

4
0
Η ξηρασία και οι πολιτικές αναταραχές στην Ουκρανία, καθώς και η απειλή εµφάνισης του φαινόµενου Ελ Νίνιο, έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για την παγκόσµια παραγωγή σιτηρών, µε αποτέλεσµα να µειώνονται τα περιθώρια κέρδους των πτηνοτροφικών µονάδων. Εν τω µεταξύ, το ξέσπασµα της γρίπης των πτηνών δεύτερη φορά µέσα σε ένα χρόνο στην Κίνα, έχει προκαλέσει µείωση της ζήτησης από την ασιατική αγορά.

Στην Ευρώπη, η µέση τιµή κοτόπουλου διαµορφώνεται στα 1,93 ευρώ το κιλό, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,5% σε σύγκριση µε την προηγούµενη εβδοµάδα, σύµφωνα µε τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η τιµή αυτή είναι µικρότερη κατά 0,3% από την αντίστοιχη τιµή πριν από έναν χρόνο, ωστόσο είναι ενισχυµένη κατά 7,9% από τη µέση τιµή της πενταετίας 2009-2013. Αντίστοιχα, στις ΗΠΑ, οι τιµές διαµορφώνονται στα 108,45 σεντς ανά λίµπρα, πραγµατοποιώντας άνοδο της τάξης του 10% κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία