BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

«Ζεστάθηκε» η αγορά ευρωπαϊκού χοιρινού

Μια γενικότερη άνοδος της τάξης των 10 λεπτών το κιλό πραγµατοποιείται τις τελευταίες εβδοµάδες στην αγορά χοιρινού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αποδίδεται στην άνοδο της θερµοκρασίας που διαχρονικά ευνοεί την αύξηση της ζήτησης από τους καταναλωτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

«Ζεστάθηκε» η αγορά ευρωπαϊκού χοιρινού

1
0
Μάλιστα, εκτιµάται ότι οι τιµές θα ήταν ακόµα πιο υψηλές, εάν η Ρωσία δεν είχε απαγορεύσει τις εισαγωγές χοιρινού από τις χώρες της Ευρώπης, αφού το προσφερόµενο προϊόν θα ήταν λιγότερο

Στην ελληνική αγορά οι τιµές έχουν φτάσει πλέον στα 2,00 ευρώ το κιλό, ενώ το προηγούµενο διάστηµα, µεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα, σηµειώθηκε εποχική κάµψη στη ζήτηση, η οποία πίεσε ελαφρά τις τιµές µέχρι και τα 1,90 ευρώ το κιλό.

Σύµφωνα µε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η µέση τιµή παραγωγού για το ελληνικό χοιρινό το 2013 διαµορφώθηκε στα επίπεδα των 2,00 ευρώ το κιλό και ήταν η υψηλότερη των τελευταίων 12 ετών, καθώς η εγχώρια αγορά στηρίχθηκε από τις υψηλότερες τιµές τόσο στην ευρωπαϊκή, όσο και γενικότερα τη διεθνή αγορά, όπου οι χρηµατιστηριακές τιµές του χοιρινού ενισχύονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών.

Τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ καταγράφουν ότι οι τιµές του χοιρινού διαµορφώνονται στα επίπεδα των 2,00 ευρώ το κιλό κατά τη διάρκεια των πρώτων µηνών του 2014. Στη γερµανική αγορά οι τιµές του χοιρινού διαµορφώνονται στα 1,63 ευρώ το κιλό την τελευταία εβδοµάδα, σηµειώνοντας άνοδο 10 λεπτών τον τελευταίο ένα µήνα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία