BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Εκτάκτως στην αποθεματοποίηση για 3 έως 6 μήνες τα γαλακτοκομικά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει να συμπεριλάβει εκτάκτως στα ειδικά μέτρα στήριξης τον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, προκειμένου να προλάβει ζητήματα ανισορροπίας στην αγορά εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η πιο πιθανή κίνηση είναι η απόσυρση της πλεονάζουσας παραγωγής από την αγορά για τρεις έως έξι μήνες, με την ΕΕ να πληρώνει για την αποθήκευση, μέσου του μηχανισμού ειδικής στήριξης από την εργαλειοθήκη της ΚΑΠ.

Εκτάκτως στην αποθεματοποίηση για 3 έως 6 μήνες τα γαλακτοκομικά

2
0

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση των ειδικών εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Παρασκευή 22 Αυγούστου, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η υποστήριξη των παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Ρότζερ Γουάιτ «Η Επιτροπή δεν θα διστάσει να λάβει έκτακτα μέτρα, εφόσον κριθεί αναγκαίο για ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπου η επίδραση της ρωσικής απαγόρευσης είναι προφανής».

Μάλιστα, η στήριξη ομάδων γαλακτοκομικών προϊόντων, που έχουν δει τις τιμές των προϊόντων τους να  πέφτουν θα συζητηθεί εκ νέου σε συνάντηση εμπειρογνωμόνων την Πέμπτη 28 Αυγούστου.

Στα εξεταζόμενα μέτρα η κατεύθυνση μέρους της παραγωγής στην ιδιωτική αποθεματοποίηση για περιοχές που πλήττονται περισσότερο, όπως η  Φινλανδία, χώρες της Βαλτικής και ίσως και η Ολλανδία, ενώ η στήριξη μπορεί να περιορίζεται στο βούτυρο και το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη.

Να σημειωθεί ότι ο αντίκτυπος της απαγόρευσης εισαγωγής τροφίμων στη Ρωσίας είναι ιδιαίτερα εμφανής στη Φινλανδία, όπου ο Valio, ο μεγαλύτερος παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας, εκτιμά ότι θα χάσει 240 εκατ. ευρώ από τις εξαγωγές.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία