BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Οι βροχές διέκοψαν τη συγκομιδή της ντομάτας

Σοβαρά προβλήµατα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις αντιµετωπίζει η µία από τις δύο κύριες περιοχές παραγωγής βιοµηχανικής ντοµάτας στη χώρα µας. Οι παραγωγοί της Ηλείας τις τελευταίες ηµέρες δε µπορούν να µπουν µέσα στα χωράφια τους µε τις µηχανές να µαζέψουν τη ντοµάτα, που µένει και σαπίζει.

Οι βροχές διέκοψαν τη συγκομιδή της ντομάτας

3
0
Ενδεικτικό είναι το ότι ο ΚΥΚΝΟΣ παραλαµβάνει πλέον µόλις 150 τόνους την ηµέρα όταν ο µέσος όρος την περασµένη εβδοµάδα κυµάνθηκε στους 700 τόνους. Πρόκειται για µια εξέλιξη που επιβαρύνει σηµαντικά τα έξοδα του καλλιεργητή, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει τις κλεισµένες συµβάσεις των παραγωγών µε τους βιοµήχανους

Την ίδια ώρα, µε εξαίρεση µια µεµονωµένη περιοχή στα Φάρσαλα, κανονικά εξελίσσεται η συγκοµιδή βιοµηχανικής ντοµάτας στον κάµπο της Θεσσαλίας, µε τον ΘΕΣΤΟ να αναµένεται να τελειώσει τις φετινές παραλαβές σε 10 περίπου ηµέρες. Σύµφωνα µε τον Γενικό ∆ιευθυντή του συνεταιρισµού Αστέριο Σαπουνά, «η ποιότητα φέτος είναι πολύ καλή, µε τα brix να φτάνουν τα 4,90 και τη συνολική ποσότητα που θα παραλάβει ο ΘΕΣΤΟ να φτάνει στους 170.000 τόνους».
Πρόβληµα, µικρής έκτασης καταγράφηκε µόνο σε µια περιοχή 3.000 στρεµµάτων στα Φάρσαλα, από τη βροχόπτωση της 6ης Αυγούστου, το οποίο φάνηκε τώρα κατά τη συλλογή.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία