BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αυξητική τάση στην τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στη χώρα μας.

«Βλέπει» τα 3 ευρώ με σημαία την κορωνέικη

0
0

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου οι τιμές παρουσίασαν αύξηση, καταγράφοντας μια εκτιμώμενη άνοδο της τάξης του 6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή ελαιοκομική περίοδο. Την ίδια στιγμή οι τιμές σε Ισπανία και Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβολαίου Ελαιολάδου, παρουσίασαν αυξομειώσεις.

Στην Ισπανία από τον Ιούνιο οι τιμές παραγωγού άρχισαν να κινούνται ανοδικά, πιθανότατα ως συνέπεια των προβλέψεων για χαμηλότερη συγκομιδή τη φετινή χρονιά 2014/2015. Στα τέλη Αυγούστου οι τιμή έφθασε τα 2,66 ευρώ το κιλό, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 36% σε σύγκριση με το Μάιο του 2014 (1,96%).

Στην Ιταλία οι τιμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών ακολούθησαν ανοδική πορεία. Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου έφθασαν τα 4,03 ευρώ το κιλό, παρουσιάζοντας αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι.

Αντίστοιχα, στην Ισπανία οι τιμές παραγωγού για το εξευγενισμένο ελαιόλαδο άρχισαν πρόσφατα να ανεβαίνουν, φθάνοντας τα 2,58 ευρώ το κιλό στα τέλη του Αυγούστου. Στην Ιταλία αντιθέτως και παρά το γεγονός ότι από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά οι τιμές κινούνταν παράλληλα με αυτές της Ισπανίας, κατά την αντίστοιχη περίοδο του Αυγούστου σημείωσαν πτώση, φθάνοντας τα 2,45 ευρώ το κιλό.        

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία