BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στα χαμηλά του 2010 οι τιμές τροφίμων λέει FAO

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως έφτασαν τον Αύγουστο στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010.

Ανησυχία  FAO για την άνοδο στις τιμές τροφίμων λόγω Ουκρανίας

2
0

Ο δείκτης τιμών του FAO, ο οποίος μετράει τις μηνιαίες διακυμάνσεις στην τιμή ενός καλαθιού δημητριακών, ελαιούχων σπερμάτων, γαλακτοκομικών, κρέατος και ζάχαρης, είχε μέσο όρο 196,6 μονάδες, 3,6 μονάδες χαμηλότερα από τον Ιούλιο, δήλωσε η υπηρεσία τροφίμων του ΟΗΕ.

Το Ρωσικό εμπάργκο τράβηξε τις τιμές των γαλακτοκομικών χαμηλά, σε περίοδο που αυτές ήταν ήδη σε πτώση, σύμφωνα με το FAO.

Ο δείκτης τιμών για τα γαλακτοκομικά έπεσε 11,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 18,9% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο γενικός δείκτης τιμών κύλησε 3,9% χαμηλότερα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013.

Ο FAO ανέβασε την εκτίμηση του για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών για το 2014 σε 2.512 δις τόνους, 14 εκατομμύρια τόνους ψηλότερα από την προηγούμενη του εκτίμηση. Έτσι, η παραγωγή του 2014 θα είναι μόλις 0,5% μικρότερη από την περυσινή παραγωγή ρεκόρ. Η υπηρεσία επίσης ανέβασε τις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια παραγωγή σιταριού από τους 707,2 εκατομμύρια τόνους στους 716,5 εκατομμύρια τόνους, κοντά στα επίπεδα ρεκόρ του 2013, καθώς η Κίνα, η Ρωσία, η Ουκρανία και οι ΗΠΑ θα έχουν μεγαλύτερες από το αναμενόμενο σοδειές.

Τα παγκόσμια αποθέματα δημητριακών στο τέλος της περιόδου του 2015, αναμένονται να είναι 616 εκατομμύρια τόνοι, 12 εκατομμύρια τόνοι παραπάνω από την προηγούμενη εκτίμηση.

Οι τιμές των κρεάτων ανέβηκαν 1,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς υπήρξε αυξημένη ζήτηση από την Κίνα και μειωμένη παραγωγή στην Αυστραλία, λόγω ανανέωσης των αγελών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία