BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Περισσότερο βόειο και χοιρινό κρέας, ζήτημα οι εξαγωγές

Αύξηση αναµένεται στην παραγωγή βόειου και χοιρινού κρέατος για το 2015, σύµφωνα µε το Παγκόσµιο ∆ίκτυο Αγροτικών Πληροφοριών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Η αύξηση του αριθµού γαλακτοπαραγωγών κοπαδιών στη βόρεια Ευρώπη, σε συνδυασµό µε τις χαµηλές τιµές ζωοτροφών, οδηγούν σε µεγαλύτερη παραγωγή.

Περισσότερο βόειο και χοιρινό κρέας, ζήτημα οι εξαγωγές

3
0
Παραµένει βέβαια το ερώτηµα που θα διοχετευθούν οι ποσότητες βόειου κρέατος που εξάγονταν στη Ρωσία. Πέρυσι η Ρωσία εισήγαγε 46.000 µετρικούς τόνους βόειου κρέατος.

Στο πρώτο µισό του 2014 οι εξαγωγές της ΕΕ προς τρίτες χώρες, όπως τα Βαλκάνια και το Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 20.000 µετρικούς τόνους, οπότε φαίνεται πιθανό η Ευρωπαϊκή Ένωση να κατευθύνει τις εξαγωγές της σε αντίστοιχες χώρες. Η Λευκορωσία µπορεί να αποτελέσει προορισµό για ζωντανά βοοειδή, προκειµένου να τα σφάζει για τη ρωσική αγορά

Η αγορά χοιρινού κρέατος επηρεάζεται λιγότερο από το εµπάργκο, αφού η περιορισµένη προσφορά χοιρινού παγκοσµίως, κάνει πιο εύκολη την απορρόφηση του προϊόντος. Η Ρωσία σταµάτησε πέρυσι να εισάγει χοιρινό από την Ευρώπη, λόγω εµφάνισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Οι εξαγωγές χοιρινού θα επηρεαστούν επίσης από τη ρωσική απαγόρευση. Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι είναι πιθανό να βρεθούν εναλλακτικές αγορές, λόγω της περιορισµένης προσφοράς χοιρινού κρέατος στην παγκόσµια αγορά.
Παρόλα αυτά, η επιδηµική διάρροια των χοίρων που ξέσπασε στην Ιαπωνία, την Κορέα και τις ΗΠΑ, ωφέλησε την ΕΕ, η οποία αύξησε τις εξαγωγές της σε αυτές και άλλες χώρες
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία