BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αυξημένες οι πωλήσεις αφρωδών οίνων στην Αγγλία

Ανοδικές τάσεις στις πωλήσεις για σαμπάνιες και κρασιά αναφέρει η Βρετανική Ένωση Οίνων και Οινοπνευματωδών Ποτών (WSTA). Οι αφρώδεις οίνοι σημείωσαν άνοδο 24% στο off trade τμήμα της αγοράς και 20% στο on trade ενώ αντίστοιχα η σαμπάνια είχε άνοδο 9% στο on trade και 6% στο off trade, αναδεικνύοντας την τάση των καταναλωτών να κινούνται προς προϊόντα υψηλής ποιότητας και υψηλότερης τιμής.

Αυξημένες οι πωλήσεις αφρωδών οίνων στην Αγγλία

1
0

Η τελευταία έκθεση της WSTA καλύπτει το τρίμηνο που έληξε στα μέσα Ιουλίου και παρά το γεγονός ότι παρατηρείται πτώση των πωλήσεων κρασιών οινοπνευματωδών, η τάση αυτή δίνει ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς. Ο Διευθυντής της WSTA, Miles Beale αναφέρει πως «το ρούμι ήταν η επιλογή του καλοκαιριού με αύξηση των πωλήσεων κατά 8% ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο και η μείωση των φόρων κατά 2% αύξησαν τις πωλήσεις μπύρας στο 3%». Στο on trade παρατηρείται «μείωση 12% των πωλήσεων τους τελευταίους 12 μήνες αλλά και αύξηση τιμών κατά 2%».

Στις προτιμήσεις των καταναλωτών οι ποικιλίες Pinot Grigio, Merlot και Sauvignon Blanc βρίσκονται στην κορυφή ενώ η βότκα, το τζιν και το ουίσκι είναι τα πιο δημοφιλή οινοπνευματώδη.

Πηγή: WSTA, ΚΕΟΣΟΕ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία