BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Το πετρέλαιο ασκεί πίεση στα αγροτικά εμπορεύματα

Ισχυρό πρέσινγκ δέχονται τα αγροτικά εμπορεύματα από την διολίσθηση του πετρελαίου σε χαμηλά τεσσάρων και πλέον ετών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Wine Trails.

Το πετρέλαιο ασκεί πίεση στα αγροτικά εμπορεύματα

1
0

Ακόμα στην Agrenda διαβάστε για τις κινητοποιήσεις που είχαν παλμό και αποφασιστικότητα και οι γνήσιοι κτηνοτρόφοι υποχρέωσαν το «κέντρο» να καταθέσει χρονοδιάγραμμα.

Βρείτε στη σαββατιάτικη εφημερίδα αναλυτικό ρεπορτάζ για τις πληρωμές. Τη ∆ευτέρα 1η ∆εκεµβρίου θα ξεκινήσουν να µπαίνουν τα λεφτά στους λογαριασµούς των δικαιούχων της βιολογικής γεωργίας, για να ακολουθήσει λίγες µέρες µετά η καταβολή των ποσών της βιολογικής κτηνοτροφίας, σύµφωνα µε το τελευταίο «δελτίο πληρωµών» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ενημερωθείτε ακόμα από αυτό το φύλλο της εφημερίδας για τις επιδοτήσεις που χάνει η ελαιοκαλλιέργεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 28% των επιδοτήσεων εκτιμούν ότι θα χάσουν οι ελαιοκαλλιεργητές με το καλημέρα της ΚΑΠ και τη μεταφορά κονδυλίων στις αροτραίες
Επίσης, διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ της Agrenda για την Κρήτη και τη Θεσσαλία, που ερίζουν για την ΚΑΠ. Όπως θα ενημερωθείτε, διαγκωνίζονται οι καλλιεργητές βορρά και νότου για την πίτα των ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ

Με νέες Ομάδες Παραγωγών και καινούργιες παρέες η αγροτική ανάπτυξη.
Τέλος, ελπίζουν σε τιμή τα αχλάδια από το ψυγεί


Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής

Επενδύσεις

• ΣΕΑΜ: µειώνει δραµατικά το εισόδηµα ο «γερασµένος» αγροτικός στόλος

• Στα 100 ευρώ ανά στρέµµα το πριµ «∆άσωσης» στο νέο ΠΑΑ

Επικαιρότητα

• Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα µπορεί να συνεισφέρουν το 1/5 του ΑΕΠ

• Μίνι καµπάνια µετά την κανονική για τα τεύτλα που έµειναν στο χωράφι

 

Εμπορεύματα

• Αλυσιδωτή αντίδραση στα αχλάδια, καθώς ο παγετός πλήττει ποιότητα και τιµές

• ∆εµένη µε την τιµή πετρελαίου, παραγωγή και συµβόλαια βαµβακιού στις ΗΠΑ

Editorial

Η κάθοδος των κτηνοτρόφων την περασµένη Τρίτη στην Αθήνα, έδειξε, όχι απλά ότι έχουν δίκιο, αλλά ότι θα µπορούσαν και να το βρουν, εφόσον κινηθούν µε σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Είναι µεγάλες οι δυσκολίες των συντελεστών του κλάδου, ειδικά της αιγοπροβατοτροφίας, ειδάλλως δεν θα άφηναν τα κοπάδια τους για να κατεβούν στην πρωτεύουσα και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Την εξισωτική που κόπηκε επειδή οι γραφειοκράτες (Βρυξελλών και Αθήνας) δεν µπόρεσαν να προετοιµάσουν έγκαιρα τις βάσεις δεδοµένων για τη διαχείριση των βοσκοτόπων, την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης που δεν δόθηκε για τον ίδιο λόγο και την πριµοδότηση της βιολογικής παραγωγής που κι αυτή έχει κολλήσει στα γρανάζια της ψηφιοποίησης.

Αποδεικνύεται για µια ακόµη φορά πως οι ιθύνοντες του κέντρου είναι σε θέση να αφήνουν τα εξάµηνα να περνούν, µέχρι που κάποια στιγµή το ποτήρι ξεχειλίζει! Μια τέτοια µεταχείριση έφερε και τους τσελιγκάδες στην πλατεία Βάθη. Εξουθενωµένους, θυµωµένους, αλλά  αποφασισµένους να βρουν το δίκιο τους. ∆εν υπάρχει αµφιβολία ότι έχουν συσσωρευτεί πολλά!

Το γάλα το πληρώνονται όταν θυµηθεί ο γαλατάς, για τιµή στο αρνί ούτε συζήτηση, η ευλογιά και ο καταρροϊκός θερίζουν, τώρα χάνουν και τα σίγουρα, δηλαδή τις κοινοτικές ενισχύσεις. Με αφετηρία την ψηφιοποίηση των χαρτών και τα διαχειριστικά σχέδια για τους βοσκοτόπους, οι επαγγελµατίες του κλάδου γράφουν τον τελευταίο χρόνο χρηµατοδοτικές απώλειες και καθυστερήσεις που υπερβαίνουν τα 180 εκατ. ευρώ.

Όλα δείχνουν πως την περασµένη Τρίτη, οι κρατούντες το πήραν το µήνυµα. Βέβαια, ο πολιτικός χρόνος είναι λίγος και τα ζητήµατα που καλούνται να επιλύσουν πολλά και σε κάποιες περιπτώσεις, άκρως τεχνικά και σύνθετα! Ακόµα κι αν το πολιτικό πνεύµα δηλώνει πρόθυµο, η σαρξ της κρατικής µηχανής µοιάζει εξαιρετικά ασθενής.                   

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία