BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Το πετρέλαιο ασκεί πίεση στα αγροτικά εμπορεύματα

Ισχυρό πρέσινγκ δέχονται τα αγροτικά εμπορεύματα από την διολίσθηση του πετρελαίου σε χαμηλά τεσσάρων και πλέον ετών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Wine Trails.

Το πετρέλαιο ασκεί πίεση στα αγροτικά εμπορεύματα

3
0

Oι πιέσεις έρχονται στον απόχηο της απόφασης του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αµετάβλητο το στόχο παραγωγής στα 30 εκατ. βαρέλια ηµερησίως. 

Περισσότερο ευάλωτα είναι τα προθεσμιακά του βαμβακιού ενώ αρνητικά επηρεάζεται και το καλαμπόκι το οποίο,  όπου όμως η επίπτωση αντισταθμίζεται από την μείωση του κόστους παραγωγής η οποία αυξάνει το περιθώριο κέρδους για τον παραγωγό.

Χαμένες από την πτώση του πετρελαίου βγαίνουν συνολικά οι ενεργειακές καλλιέργειες καθώς όσο φθηναίνει ο «μαύρος χρυσός» τόσο πιο ελκυστικός γίνεται για τους καταναλωτές και τη βιομηχανία σε σχέση με άλλες μορφές ενέργειας.

 

Κάτω από τα 70 δολάρια το αργό

Την Παρασκευή το συµβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου υποχωρούσε, 37 δολ. ή 7,2% στα 68,38 δολ. το βαρέλι ενώ το Brent Ιανουαρίου κατέγραφε απώλειες 1,3% στα 71,62 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. 

Η διατήρηση του ανώτατου ορίου στα 30 εκατ. βαρέλια σηµαίνει µικρή µείωση της ηµερήσιας παραγωγής κατά περίπου 300.000 βαρέλια βάσει της παραγωγής τον Οκτώβριο. Για να ανακάµψουν οι τιµές  θα έπρεπε, σύµφωνα µε αναλυτές, η ηµερήσια παραγωγή να µειωθεί κατά  1-1,5 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο, κατά τον πρόεδρο του ΟΠΕΚ, «η θεραπεία στην αυξανόµενη υπερπροσφορά, είναι οι χαµηλότερες τιµές.»

 

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 29 Νοεμβρίου μαζί με το περιοδικό Wine Trails.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία