BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πάνε πίσω και είναι λίγα τα πρώιμα ισπανικά κεράσια

Με τουλάχιστον δέκα μέρες καθυστέρηση θα ξεκινήσει φέτος η ισπανική συλλογή κερασιών που κανονικά ξεκινάει σε δύο εβδομάδες, εξαιτίας των παρατεταμένων χαμηλών θερμοκρασιών του Φεβρουαρίου και Μαρτίου αλλά και των βροχοπτώσεω, ενώ μειωμένες ποσότητες προϊόντος αναμένονται στη φετινή παραγωγή.

Πάνε πίσω και είναι λίγα τα πρώιμα ισπανικά κεράσια

2
0

 Τα ισπανικά κεράσια παράγονται κυρίως στις περιοχές Lleida, Tarragona και Huesc. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες με αποκορύφωμα τον παγετό που έπληξε τα δέντρα τους προηογούμενους μήνες, είναι οι αιτίες της μειωμένης παραγωγής στα πρώτα στάδια της νέας σεζόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ιστότοπου freshplaza. «Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι βροχές κατά την άνθηση σταμάτησαν τη φυσιολογική λειτουργία των μελισσών για κάποιες μέρες, κρίσιμες για τη γονιμοποίηση. Μάλιστα, τη τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -3°C σε κάποιες παραγωγούς περιοχές», σημείωσε ο David Manero, συνέταιρος της εταιρίας παραγωγής κερασιώ Cerima Cherries.

  Θα έχουμε μικρότερους όγκους στα πρώιμα αλλά θα είναι μεγαλύτερου μεγέθους, εφόσον θα είναι μειωμένες οι ποσότητες. Μετά τη πρώτη συγκομιδή, οι όγκοι λογικά θα επιστρέψουν σε πιο κανονικά επίπεδα, αλλά δεν θα φτάσουν τους όγκους μίας κανονικής περιόδου», συνέχισε ο κ. Manero.

Κάτω η παραγωγή, ψηλά οι τιμές

  Ενδιαφέρουσα προβλέπει τη τρέχουσα σεζόν, δεδομένων αυτών των ιδιαιτεροτήτων ο εν λόγω Ισπανός παραγωγός, αναφορικά με τη πορεία των τιμών και της ποιότητας των προϊόντων. Προς ώρας, θεωρούμε ότι οι τιμές θα κινηθούν ψηλά, εφόσον η παραγωγή είναι μειωμένη», τόνισε ο ίδιος.

  Η αγορά του προϊόντος θα ξεκινήσει με τη ποικιλία Early Big γύρω στις 30 Απριλίου, η οποία είναι πολύ επιτχημένη στις ευρωπαϊκές αγορές αλλά δεν μπορεί να εξαχθεί σε μακρυνότερες αποστάσεις γιατί έχει μικρή συντηρισιμότητα», δήλωσε ο Danid Manero. Η εταιρία παραγωγής Cerima Cherries διαθέτει 350 εκτάρια κερασοκαλλιέργειας κατανεμημένα σε διάφορες παραγωγούς περιοχές και στοχεύει να αναπληρώσει τη ζημιά από την έλλειψη μεγάλης παραγωγής, από τον όγκο που θα παράγουν οι νέες τις εκτάσεις που αθ μπουν σε παραγωγή τη φετινή χρονιά. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες φυτείες κάθε χρόνο και να αυξάνουμε τον όγκο παραγωγής μας. Φέτος ελπίζουμε να φτάσουμε τα 4 εκατ. κιλά όγκο παραγωγής», υπογράμμισε ο ιδιοκτήτης και εξαγωγέας της Cerima Cherries.

Εξαγωγές εντός και εκτός Ευρώπης

  Σημειώνεται τέλος ότι το 90% της παραγωγής της εν λόγω εταιρίας προσανατολίζεται στις εξαγωγές εντός της Ε.Ε. ενώ παράλληλα κερδίζουν έδαφος και οι εξαγωγές σε Μέση Ανατολή, Ντουμπαί και Κατάρ. Η εταιρία συνεχίζει να επεκτείνει τις εξαγωγές στην Ασία μέσω του Χονγκ Κονγκ, ιδιαίτερα μετά την επιβολή των ρωσικών κυρώσεων που ανέστειλαν την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας στη ρωσική αγορά. Η δέσμευση της εταιρίας στη αποκλειστική παργαωγή κερασιού είναι, κατά τους ιδιοκτήτες της, η ειδοποιός διαφορά. «Εξειδικευόμαστε μόνο στα κεράσια και ελέγχουμε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής», σημείωσε κλείνοντας ο ιδιοκτήτης της επιτυχημένης ισπανικής εταιρίας David Manero.

(Πηγή: FreshPlaza.com)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία