BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αποθήκες 50% του σκληρού σιταριού στη Θεσσαλία

Ο αλωνισµός στη Λάρισα και το Βόλο κοντεύει στον τερµατισµό του, ενώ σε Καρδίτσα και Τρίκαλα χρειαζόµαστε ακόµα µερικές µέρες. Φυσικά οι βροχές θα καθυστερήσουν και θα επιβαρύνουν την ποιότητα. Στη Μακεδονία οι αποδόσεις είναι σαφώς χαµηλότερες, ενώ όσον αφορά τις ποιότητες τα πρώτα δείγµατα είναι ενθαρρυντικά. Από πλευράς εξαγωγής είχαµε αλλαγή σκηνικού από την προηγούµενη Παρασκευή µε τους Ιταλούς να περνούν τιµές στα 260 ευρώ ο τόνος FOB για τα πολύ χαµηλά στάρια και µεταξύ 280-290 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τις καλές ποιότητες.

Τοπική ζήτηση στηρίζει το σκληρό σιτάρι

0
0
Αυτή η άνοδος έδωσε τη δυνατότητα στις τιµές στα αλώνια να φτάσουν τα 25 λεπτά το κιλό παραδοτέα ή για συγκεκριµένες περιοχές / ποιότητες ακόµα και στον παραγωγό. Ακούγεται ότι µπορεί σύντοµα να δούµε δύο τιµές ανάλογα ποιότητας, ενώ οι παραγωγοί έχουν επιλέξει σε µεγάλο ποσοστό την αποθήκευση, καθώς οι προσδοκίες από την προηγούµενη χρονιά είναι αυξηµένες.

Στη λίστα της Φότζια στην δεύτερη εβδοµάδα των τιµών της νέας σοδειάς είχαµε άνοδο 5-10 ευρώ ο τόνος. Οι τιµές για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 305-310 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 300-305 ευρώ. Στο Μιλάνο δεν υπάρχουν ακόµα τιµές για τη νέα σοδειά, ενώ τα γαλλικά σκληρά νέας σοδειάς ενισχύθηκαν άλλα 5 ευρώ ο τόνος, στα 290-295 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι, µια τάση συγκρατηµένα ανοδική.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο οι τροπικές καταιγίδες στις ΗΠΑ δείχνουν να µην επηρεάζουν ιδιαίτερα την καλλιέργεια του µαλακού, µε αποτέλεσµα οι τιµές να χάνουν έδαφος. Παράλληλα αναµένουν οι αναλυτές την πορεία των αµερικανικών πωλήσεων /εξαγωγών για να διαµορφώσουν πιο σαφή άποψη για την αγορά. Στη Γαλλία η άνοδος του ευρώ σε συνδυασµό µε την πίεση στο Σικάγο έφερε µείωση τιµών και τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου ‘15 στα 177 ευρώ ο τόνος, σχεδόν 8 ευρώ χαµηλότερα από την περασµένη εβδοµάδα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία