BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Συν μόλις 1% στη γαλακτοπαραγωγή της ΕΕ

Οριακή αύξηση στην παραγωγή γάλακτος παρά την πτωτική πορεία των τιμών για το προϊόν, προβλέπει η Κομισιόν.

Συν μόλις 1% στη γαλακτοπαραγωγή της  ΕΕ

1
0
Ειδικότερα στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις, τις οποίες δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρονται τα εξής βασικά σημεία:
  • Για το 2015 οι παραδόσεις γάλακτος της ΕΕ αναμένεται να αυξηθούν οριακά μόλις κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
  • Πάνω από το μέσο όρο θα είναι η παραγωγή σιταριού στην ΕΕ το 2015/2016 (αναμένεται να είναι πάνω από 300 εκατ. τόνους), αλλά θα υπάρχει μια σημαντική μείωση στην παραγωγή καλαμποκιού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας κατά τη διάρκεια του καλακαιριού.
  • Η μεγάλη μείωση στην παραγωγή ζάχαρης της τάξης του 21% σε σχέση με την περασμένη σεζόν θα οδηγήσει σε ισορροπία την αγορά της ΕΕ το 2015/2016.
  •  Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στην προσφορά κρέατος στην ΕΕ το 2015, μετά την ανάκαμψη που σημειώθηκε το 2014, η οποία θα συνοδευτεί από μια αύξηση της τάξης του 2% στην κατά κεφαλήν κατανάλωση. Σταθερή θα είναι η ανάπτυξη του κλάδου των πουλερικών. Οι καλές εξαγωγές κρέατος και ζώντων αγελάδων στην Τουρκία θα ελαφρύνουν την πίεση στην αγορά βοδινού της ΕΕ.
(Πηγή:  ec.europa.eu

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία