BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στα ύψη οι τιμές τώρα για τα μπρόκολα που σώθηκαν

Μία απ’ τις καλύτερες χρονιές είναι µέχρι στιγµής η φετινή για τους παραγωγούς µπρόκολου, των οποίων η σοδειά δεν είχε ποιοτικά προβλήµατα, καθώς από τις 25 Οκτώβρη οι τιµές τους είναι υψηλές, στα 0,90-1 ευρώ το κιλό, κατά 10 λεπτά παραπάνω από πέρυσι. Ωστόσο, µεγάλο ποσοστό των παραγωγών υπέστη ολοσχερή ζηµιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Στα ύψη οι τιμές τώρα για τα μπρόκολα που σώθηκαν

4
0
Συγκεκριµένα, οι παρατεταµένες βροχές και οι υψηλές θερµοκρασίες αρχή Σεπτεµβρίου, όταν τα µπρόκολα άρχισαν να µαζεύονται είχαν ως αποτέλεσµα να χαθεί η παραγωγή σε πολλά κτήµατα λόγω µυκητολογικών ασθενειών. Έτσι, σε συνδυασµό µε τη χαµηλή ζήτηση για µπρόκολο, που παρατηρείται όταν οι θερµοκρασίες είναι υψηλές, οι τιµές παραγωγού από 1η έως 15 Σεπτεµβρίου ήταν στα 60-70 λεπτά το κιλό και στη συνέχεια, έως την αρχή Οκτωβρίου, έπεσαν κατακόρυφα, στα 10-30 λεπτά το κιλό ανάλογα µε την ποιότητα, µε πολλά να µένουν απούλητα.

Ωστόσο, από τα µέσα Οκτωβρίου, λόγω και της πτώσης της θερµοκρασίας, η ζήτηση αναζωπυρώθηκε, µε την τιµή για τον παραγωγό να είναι 50-60 λεπτά το κιλό την περίοδο 12-18 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στα 0,90-1 ευρώ. Μάλιστα, υψηλές ήταν και οι τιµές για τα µπρόκολα β’ κατηγορίας, µε σηµάδια, λόγω του ελλείµµατος. 

Βέβαια, δεδοµένου ότι τις επόµενες µέρες αρχίζει η συγκοµιδή στις περισσότερες περιοχές, αναµένεται να παρουσιαστεί πτώση στις τιµές παραγωγού. Στην Ηλεία η συγκοµιδή έχει καθυστερήσει εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και τώρα µαζεύονται λίγες ποσότητες.

Σηµειώνεται ότι πέρυσι οι τιµές ήταν περισσότερο σταθερές, στα 70-80 λεπτά το κιλό, από τέλος Σεπτεµβρίου έως τέλος Νοεµβρίου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία