BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ράλι στα σιτηρά πλην του σκληρού

Mόνο νέες εξαγωγές για τις δεύτερες φετινές ποιότητες σκληρού σίτου στα επίπεδα των 220 ευρώ ο τόνος FOB ελληνικό λιµάνι κουβεντιάζονται αυτές τις µέρες στην ελληνική αγορά. Οι τοπικοί µύλοι στη Θεσσαλία πληρώνουν µεταξύ 20-21 λεπτά το κιλό για τις άριστες ποιότητες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Σιλό, ζυθοποιίες και έµποροι µηχανηµάτων µε θέση στο ΕΣΠΑ

2
0
Όσον αφορά τη νέα σοδειά ακόµα δεν έχουµε κάποια σοβαρή ένδειξη για του που βρίσκονται οι τιµές, ενώ δεν υπάρχει και ιδιαίτερη κινητικότητα καθώς οι ιταλικοί µύλοι παρατηρώντας την καλή πορεία της παραγωγής αναµένουν να αγοράσουν σε χαµηλότερα από τα πρόσφατα επίπεδα.

Στη λίστα της Φότζια οι τιµές παρουσίασαν µικρές απώλειες της τάξης των 3 ευρώ. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 240-245 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 60%) στα 235-240 ευρώ ο τόνος. Στο Μιλάνο δεν υπήρξαν αλλαγές, µε τις εξαιρετικές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 240-245 ευρώ ο τόνος. Το γαλλικό στάρι διατηρείται στα 240 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι, καθώς η ζήτηση για σκληρά στάρια από την Αλγερία καλύφθηκε µε Μεξικάνικα στάρια. Γενικότερα υπάρχει αισιοδοξία ως προς τις νέες παραγωγές και οι µύλοι φυσικά προσδοκούν χαµηλότερες τιµές

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο τα θεµελιώδη στοιχεία εξακολουθούν να είναι πτωτικά, αλλά η αγορά τα αγνοεί παραδειγµατικά. Σύµφωνα µε τους αναλυτές, η κερδοσκοπία που επικρατεί σε όλα τα εµπορεύµατα είναι ο βασικός λόγος της πρόσφατης ανόδου των δηµητριακών. Παράλληλα, το αδύναµο δολάριο λειτουργεί πάντα ως θετικός παράγοντας στις τιµές, καθώς οι αµερικανικές σοδειές γίνονται φθηνότερες.

Στη Γαλλία, επίσης είχαµε άνοδο τιµών από τα πρόσφατα χαµηλά, η οποία οφείλεται στη γενικότερη πορεία των αγορών.  Βέβαια, η άνοδος του ευρώ δεν επέτρεψε ανάλογο ράλι. Πλέον τα συµβόλαια Μαΐου κυµαίνονται πάνω από τα 155 ευρώ ο τόνος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία