BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πιάσαν ταβάνι και συνέχισαν οι ντομάτες θερμοκηπίου

Ανοδικά κινήθηκαν το τελευταίο διάστημα οι τιµές παραγωγού για τις θερµοκηπιακές ντοµάτες, οι οποίες την προηγούμενη βδομάδα έφτασαν και το 1,15 ευρώ το κιλό στην Τριφυλία, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Μάλιστα, αναµένεται να συνεχιστεί η καλή πορεία τους και µετά τη ζήτηση του Πάσχα, που είναι αυξηµένη σχεδόν κάθε χρόνο.

Πιάσαν ταβάνι και συνέχισαν οι ντομάτες θερμοκηπίου

0
0

Ειδικότερα, τις τελευταίες µέρες οι τιµές στους παραγωγούς της Τριφυλίας είναι στα 0,90-1,15 ευρώ το κιλό, µε τα τελευταία επίπεδα να αφορούν τη ντοµάτα εξαιρετικής ποιότητας. Οι τιµές αυτές είναι λίγο υψηλότερες από πέρυσι και κατά 10 λεπτά περίπου υψηλότερες απ’ τις αντίστοιχες της προηγούµενης εβδοµάδας που είχαν διαµορφωθεί στα 0,80-1 ευρώ το κιλό.

«Και τον Μάιο-Ιούνιο οι τιµές θα είναι καλύτερες απ’ τα προηγούµενα χρόνια», εκτιµά ο Γιώργος Ζωγόπουλος, ένας εκ των µετόχων της Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε.Ε., λόγω της µικρής προσφοράς κρητικής ποιοτικής ντοµάτας. Να σηµειωθεί ότι ο καλός καιρός του χειµώνα επιτάχυνε τη θερµοκηπιακή καλλιέργεια στην Κρήτη.



Συγκεκριµένα, στο Τυµπάκι Ηρακλείου έχουν µείνει λίγες ποιοτικές ντοµάτες, για τις οποίες ο παραγωγός λαµβάνει 80-88 λεπτά το κιλό και σε µεµονωµένες περιπτώσεις, 1 ευρώ το κιλό, ενώ «οι χαµηλότερης ποιότητας πληρώνονται έναντι 45 λεπτών το κιλό», λέει στην Agrenda ο υπεύθυνος του συσκευαστηρίου του Αγροτοβιοµηχανικού Συνεταιρισµού Τυµπακίου, Μανώλης Μπερκάκης. Σύµφωνα µε τον ίδιο, αυτές που φυτεύτηκαν τον Οκτώβριο, είναι στα τελειώµατα και έτσι µεγάλες ποσότητες δεν είναι καλής ποιότητας. Να σηµειωθεί ότι πέρυσι, που το Πάσχα ήταν νωρίτερα, οι τιµές για τις ντοµάτες της περιοχής τη Μ. Εβδοµάδα είχαν ξεπεράσει το 1 ευρώ το κιλό, καθώς υπήρχαν µεγαλύτερες ποσότητες καλής ποιότητας.

Η θερµοκηπιακή καλλιέργεια στο Τυµπάκι, αλλά και στην Τριφυλία, δεν παρουσιάζει κάποια αυξοµείωση σε σχέση µε πέρυσι, σε αντίθεση µε τα θερµοκήπια της Πρέβεζας που έχουν µειωθεί σε ποσοστό 15%. Μειωµένη, επίσης, φαίνεται ότι θα είναι φέτος και η υπαίθρια καλλιέργεια της ντοµάτας λόγω κυρίως του κόστους της που ξεπερνά τα 1.200 ευρώ το στρέµµα.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία