BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στήριγμα για τις τιμές η έλλειψη στα πεπόνια

Σηµαντική αύξηση είχαν οι τιµές παραγωγού τις τελευταίες 1-2 εβδοµάδες για το θερµοκηπιακό πεπόνι της Ηλείας σε σχέση µε το προηγούµενο διάστηµα, αλλά ακόµα βρίσκονται «σε χαµηλά επίπεδα», σύµφωνα µε τους παραγωγούς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Στήριγμα για τις τιμές η έλλειψη στα πεπόνια

1
0
Συγκεκριµένα, εδώ και 2 εβδοµάδες περίπου η µέση τιµή για το πεπόνι θερµοκηπίου της Ηλείας, που έχει ξεκινήσει να µαζεύεται από αρχές Μαΐου, είναι στα 60 λεπτά το κιλό, ενώ προηγουµένως ήταν 40-50. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι «δεν υπάρχουν πολλές ποσότητες στην αγορά και η παραγωγή τόσο υπαίθριου πεπονιού όσο και θερµοκηπιακού δεν είναι µεγάλη», περιγράφει ο έµπορος Χρήστος Σάµαρης. Ως εκ τούτου, «είναι πιθανό οι τιµές να συνεχίσουν ανοδικά», εκτιµά ο κ. Σάµαρης.



Παράλληλα, στο Τυµπάκι Ηρακλείου, όπου η συγκοµιδή των πεπονιών απ’ τα θερµοκήπια έχει ξεκινήσει από τις 20 Απριλίου, οι τιµές στους παραγωγούς είναι τώρα 30-60 λεπτά το κιλό ανάλογα µε την ποιότητα, υπογραµµίζει ο πρόεδρος του Αγροτοβιοµηχανικού Συνεταιρισµού Τυµπακίου, Μανώλης Ανδριγιαννάκης. Όπως επισηµαίνει, το κόστος για τους παραγωγούς ξεπερνάει τα 60 λεπτά το κιλό. Αξίζει να αναφερθεί ότι αν και τα πεπόνια ξεκίνησαν από 1,50-2 ευρώ το κιλό στους παραγωγούς, σε µια εβδοµάδα ήταν στα αζήτητα, «φαινόµενο που εµφανίζεται πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριγιαννάκης, προσθέτοντας ότι πέρυσι την ίδια εποχή ήταν στα 70-80 λεπτά το κιλό και κάποια είχαν φτάσει και στο 1 ευρώ», λέει ο κ. Ανδριγιαννάκης.

Να σηµειωθεί ότι η συγκοµιδή για το υπαίθριο ξεκίνησε στη Μανωλάδα αυτή την εβδοµάδα, ενώ στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, αναµένεται να αρχίσει γύρω στις αρχές Ιουνίου και στη Θεσσαλονίκη, τέλη Ιουνίου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία