BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Λιγότερα αχλάδια σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ φέτος

Μειωµένη, κατά 144.000 τόνους από την περσινή σεζόν, στους 2,5 εκατ. τόνους αναµένεται η ευρωπαϊκή παραγωγή αχλαδιών φέτος, καθώς οι δυσµενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν την καρπόδεση στις µεγαλύτερες παραγωγικές χώρες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Λιγότερα αχλάδια σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ φέτος

2
0
Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας Freshplaza, µειωµένη αναµένεται και η αχλαδοπαραγωγή των Η.Π.Α., που εκτιµάται ότι θα είναι 665.000 τόνοι, της Αργεντινής (580.000 τόνοι) και της Χιλής (272.000 τόνοι).

Στα καθ’ ηµάς, η φετινή παραγωγή αχλαδιών αναµένεται µειωµένη από µία κανονική σεζόν, στον Τύρναβο κατά 30-40%, καθώς ο παγετός στα τέλη Μαρτίου προκάλεσε ζηµιές σε όλες τις ποικιλίες. Υπενθυµίζεται ότι µειωµένη παραγωγή είχε παρατηρηθεί και πέρυσι στην περιοχή, µε τις τιµές παραγωγού για τις Κοντούλες που µπαίνουν πρώτες στην αγορά να διαµορφώνονται στα καλά επίπεδα του 1,30-1,40 ευρώ το κιλό.

Η καλλιέργεια της Κοντούλας περιορίζεται λόγω του προβλήµατος µε το βακτηριακό κάψιµο και οι παραγωγοί στρέφονται στα Κρυστάλλια, που είναι λιγότερο ευαίσθητα, λέει στην Agrenda o Χρήστος Γεωργίου, υπεύθυνος πωλήσεων του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου.

Οι Κοντούλες έχουν ξεκινήσει να µαζεύονται σε Τύρναβο και Πελοπόννησο, ενώ στη Βέροια αναµένεται να αρχίσουν την τελευταία εβδοµάδα του Ιουνίου.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία