BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Βρίσκουν την ισορροπία τους τα γαλακτοκομικά

Σταθεροποιηµένες είναι οι τιµές στα ευρωπαϊκά γαλακτοκοµικά, µε τις εξαγωγές να βαίνουν αυξανόµενες. Ωστόσο, σύµφωνα µε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι παραγωγοί θα πρέπει να περιµένουν µέχρι να επωφεληθούν και αυτοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Βρίσκουν την ισορροπία τους τα γαλακτοκομικά

0
0
Όπως τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτή η καθυστέρηση στην «µεταφορά» των αυξηµένων τιµών λιανικής και στους παραγωγούς είχε παρατηρηθεί και το 2009, όταν οι ισχυρότερες µηνιαίες µειώσεις στις τιµές για τους παραγωγούς παρουσιάστηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ οι τιµές των γαλακτοκοµικών προϊόντων είχαν αρχίσει να ανακάµπτουν.

Σύµφωνα µε την Κοµισιόν, «οι τιµές για τα γαλακτοκτοµικά της Ε.Ε. έχουν αρχίσει να αυξάνονται απ’ την πρώτη εβδοµάδα του Μαΐου, µε τις τιµές για το βούτυρο να έχουν αυξηθεί κατά 12% σε έξι εβδοµάδες και της σκόνης γάλακτος κατά 11%. Οι εισαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν πολύ τον Ιανουάριο και απ’ τον Μάιο ήταν κατά 22% πάνω σε σχέση µε πέρυσι.

Χάρη την ισχυρή ζήτηση γαλακτοκοµικών από τις ασιατικές αγορές η Ε.Ε. έχει αυξήσει το µερίδιό της στην παγκόσµια αγορά κατά 37%, τρεις µονάδες πάνω από πέρυσι.

Ωστόσο, λόγω και των κλυδωνισµών στην αγορά από την απόφαση εξόδου από την Ε.Ε. της Αγγλίας η µέση τιµή παραγωγού για το προϊόν παραµένει στα 27,27 ευρώ ανά 100 κιλά τον Απρίλιο, κατά 13% µειωµένη σε σχέση µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο και περίπου σε ποσοστό 30% κάτω απ’ τον Απρίλιο του ’14.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία