BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σταθεροποιητικές τάσεις στα σιτηρά

Στην ελληνική αγορά τις τελευταίες ηµέρες εκτελούνται αρκετά συµβόλαια για σκληρό σιτάρι που είχαν κλειστεί τις προηγούµενες εβδοµάδες, ενώ παράλληλα σηµειώνονται και πωλήσεις προς κάλυψη αυτών των συµβολαίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Σταθεροποιητικές τάσεις στα σιτηρά

19
0
Οι Ιταλοί αγοραστές κρατούν στάση αναµονής, καθώς η σοδειά τους είναι υπερ-πλήρης, ενώ παράλληλα ορισµένοι ποντάρουν σε λίγο χαµηλότερες τιµές. Ευτυχώς για τη σοδειά µας, λαµβάνουµε ζητήσεις από περιφερειακές αγορές όπως Τουρκία, Ισπανία και Τυνησία. Στην εσωτερική αγορά οι τιµές παραγωγού κυµαίνονται µεταξύ 15-17 λεπτά το κιλό στον παραγωγό, ανάλογα µε την ποιότητα.

Στη λίστα της Φότζια, αν και η τάση είναι ακόµα ελαφρώς πτωτική, δεν είχαµε αλλαγές στις τιµές. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 65%) κυµαίνονται στα 195-200 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11%, υαλώδη 40%) στα 180-190 ευρώ ο τόνος. Στο Μιλάνο οι τιµές για τη νέα σοδειά καλής ποιότητας κυµαίνονται στα 210-212 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη παραγωγού. Το γαλλικό σκληρό σιτάρι έµεινε σταθερό για την παρούσα εβδοµάδα στα 245 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Στη βορειο-ανατολική Γαλλία η σοδειά είναι ποιοτικά προβληµατική και λογικά οι καλές ποιότητες θα λάβουν υψηλότερο πριµ. Στην υπόλοιπη χώρα η σοδειά είναι υποσχόµενη.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο τα µαλακά στάρια έκαναν µια προσπάθεια ανάκαµψης. Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς και ζήτησης δηµητριακών αναθεώρησε προς τα πάνω την παγκόσµια παραγωγή σίτου, αλλά οι επενδυτές στάθηκαν περισσότερο στην αύξηση της κατανάλωσης και των εξαγωγών. Ως αποτέλεσµα, τα τελικά αποθέµατα µειώθηκαν και οι τιµές ενισχύθηκαν. Στη Γαλλία, η κατάσταση είναι λίγο πιο θετική, καθώς η παραγωγή της δείχνει προβληµατική και οι αποδόσεις στα χωράφια µειωµένες. Οι τιµές του µαλακού κατέγραψαν άνοδο και τα συµβόλαια Σεπτεµβρίου βρίσκονται στα 163 ευρώ ο τόνος, δηλαδή 9 ευρώ υψηλότερα από την προηγούµενη εβδοµάδα.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία