BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πίεση στην τιμή της υπαίθριας ντομάτας από όψιμες περιοχές

Τα υψηλά επίπεδα που σηµείωσαν οι τιµές παραγωγού για την υπαίθρια ντοµάτα τις προηγούµενες 2 εβδοµάδες φαίνεται να χάνουν µιας και βγαίνουν στην αγορά και αυτές από Καστοριά, Κορινθία και Εύβοια. Έτσι, σύµφωνα µε παράγοντες της αγοράς αυτή τη στιγµή φαίνεται µια υποχώρηση τιµών κατά 10-15 λεπτά το κιλό από τα 80 µε 90 λεπτά που είχαν φτάσει, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Πίεση στην τιμή της υπαίθριας ντομάτας από όψιμες περιοχές

3
0
Υπενθυµίζεται ότι τα παραπάνω υψηλά επίπεδα σηµειώθηκαν λόγω και της µείωσης της προσφοράς, καθώς αφενός η καλλιεργούµενη έκταση φέτος είναι µειωµένη, αφετέρου το Tuta Absoluta προκάλεσε ζηµιές σε πολλές περιοχές, µε τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για µια πολύ άσχηµη χρονιά από πλευράς αποδόσεων.

Την ίδια ώρα, η υψηλή ζήτηση για το προϊόν συνεχίζεται, µε αποτέλεσµα -όπως είχε γράψει ξανά η Agrenda- να παρατηρούνται στην αγορά πολλές εισαγωγές κυρίως από Πολωνία, Σερβία και Βέλγιο προκειµένου να καλυφθεί το έλλειµµα προσφοράς που υπήρχε.





«∆εν είχαµε µεγάλη παραγωγή, αυξήθηκαν οι προσβολές από το έντοµο Tuta Absoluta και έτσι οι παραγωγοί φοβούµενοι ότι θα χάσουν την παραγωγή τους µείωσαν τα στρέµµατα», σηµειώνει στην Agrenda ο πρόεδρος του Κηπευτικού Συνεταιρισµού Πρέβεζας, ∆ηµήτρης Καββαδάς. «Αυτή τη στιγµή οι τιµές για την υπαίθρια είναι στα 70-80 λεπτά το κιλό. Έπεσαν µαζί οι συγκοµιδές από όψιµες περιοχές και αναµένεται να συµπιεστούν οι τιµές µέσα στο σαββατοκύριακο», προσθέτει ο ίδιος

Επιπλέον, «οι έµποροι προσπαθούν να ξεφορτωθούν τις εισαγόµενες, οπότε η τάση θα είναι πτωτική», αναφέρει ο ∆. Καββαδάς. «Ωστόσο εκτιµώ, ότι θα υπάρξει µια σταθεροποίηση των τιµών γύρω από τα 50-60 λεπτά το κιλό», καταλήγει ο ίδιος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία