BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Όχι ζωηρά, τα πρώιμα κεράσια μόλις στα 2 ευρώ

Μουδιασµένη ήταν φέτος η αρχή για τα πρώιµα κεράσια (Μπουρλά, Sweet Early, Early Lory, Early bigi) σε Αγιά, Λαµία, Βέροια, κ.α., σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda, ενώ σύντοµα ξεκινάνε και οι όψιµες ποικιλίες, για τις οποίες οι παραγωγοί τρέφουν ελπίδες για καλύτερη υποδοχή από την αγορά.

Όχι ζωηρά, τα πρώιμα κεράσια μόλις στα 2 ευρώ

1
0
Συγκεκριµένα, λαµβάνουν τώρα για τις πρώιµες από 1,50-1,80 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι που υπήρχε λιγότερο προϊόν οι τιµές δεν έπεφταν από τα 2,5 ευρώ.«∆εν υπάρχει ζήτηση για τα πρώιµα κεράσια, γνωστά και ως µαλακά, ελπίζουµε να πάνε καλύτερα οι όψιµες ποικιλίες», λέει ο Σ. Μουλαΐµης παραγωγός από την Αγιά.

Για µειωµένες αποδόσεις κατά 30% στις πρώιµες ποικιλίες κάνει λόγο ο Ανδρέας Οβεζίκ, Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου στον Α.Σ. Αλιάκµων (Βέροια).



«Αρχίσαµε από την περασµένη εβδοµάδα να συγκοµίζουµε την ποικιλία Μπουρλά, µε τιµές που, για το τυποποιηµένο προϊόν, κινούνται από 2,80 - 3,40 ευρώ το κιλό κι είναι ικανοποιητικές, µιας και το κόστος παραγωγής είναι γύρω στο 1 ευρώ, εξήγησε στην Agrenda o πρόεδρος του Συνεταιρισµού Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς» ∆. Ντούρος.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία