BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Με 7-8 διαφορετικές ποικιλίες αντιμετωπίζεται ο καιρός στα κεράσια

Η θαλάσσια αύρα σε συνδυασµό µε το ορεινό µικροκλίµα του Κισσάβου προσφέρουν την πρωιµότητα και την ποιότητα που χρειάζονται τα κερασοπερίβολα της Μελιβοίας, αλλά τα έµπειρα χέρια στη συγκοµιδή και οι πολλές ποικιλίες στη φύτευση είναι αυτά που δίνουν το εισόδηµα.

Με 7-8 διαφορετικές ποικιλίες αντιμετωπίζεται ο καιρός στα κεράσια

5
0
Η Agrenda συνάντησε την τελευταία µέρα συγκοµιδής ορεινών κερασιών στον Άγ. Γεώργιο και τον Μαυρόλακκα, τον παραγωγό Χρήστο Ρήγα µαζί µε τον πρόεδρο του νεοσύστατου Αγροτικού Συνεταιρισµού Μελιβοίας, Βαγγέλη Κρανιώτη, οι οποίοι µίλησαν για µία δύσκολη αλλά καλή χρονιά, σε σχέση µε την περσινή.

«Αν εξαιρέσουµε τη βροχόπτωση της 25ης Μαΐου, που έσκισε την Ferrovia, την Van και την ποικιλία Τραγανά σε ορισµένα δέντρα έως και 100%, η παραγωγή σώθηκε, από την Μπουρλά, την Sweet Early, την Early Lory και την Early Bigi και έφτασε τα 700 κιλά το στρέµµα», αναφέρει ο κ. Ρήγας ο οποίος εξηγεί ότι  βγήκε στην αγορά στις αρχές Μαΐου δίνοντας την παραγωγή του µε 2,5 ευρώ το κιλό, στην πορεία όµως ανάλογα µε την ζήτηση και τις εξαγωγές έφτασε το 1 ευρώ

Από την άλλη, ο Βαγγέλης Κρανιώτης αναφέρει ότι «παρότι η χρονιά ήταν δύσκολη λόγω των δύο παγετών στις 2 Απριλίου και 30 Απριλίου και των συνεχόµενων βροχοπτώσεων του Μαΐου και του Ιουνίου, ο Α.Σ. Μελιβοίας, κατάφερε οι καρποί που συλλέχτηκαν από τα µέλη του να είναι εξαιρετικής ποιότητας». Στα άµεσα σχέδια του αγροτικού συνεταιρισµού που ιδρύθηκε το 2016 και µαζεύει τη συγκοµιδή από την περιοχή όπως µας λέει ο κ. Κρανιώτης, είναι η κατασκευή µεταποιητικής µονάδας σε συνεργασία µε το ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και η κατοχύρωση σήµατος ΠΟΠ, στο κεράσι της Μελιβοίας

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 17 Ιουνίου με ειδικό ένθετο για τα Αγροτικά Προγράμματα.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία