BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αβαντάρει το ενσίρωµα η ζήτηση από το βιοάεριο

Τις βάσεις για µια καλή χρονιά για τους παραγωγούς ενσιρώµατος, µε τις πρώτες εκτιµήσεις για το άνοιγµα της αγοράς τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα, θέτουν τα µειωµένα σχεδόν κατά 25% είναι τα στρέµµατα καλαµποκιού στις κύριες παραγωγικές περιοχές της χωράς και η ισχυρή ζήτηση όχι µόνο από τους κτηνοτρόφους αλλά και από τις µονάδες βιοαερίου για την παραγωγή ενέργειας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Αβαντάρει το ενσίρωµα η ζήτηση από το βιοάεριο

1
0
Πιο αναλυτικά,  λίγο νωρίτερα από πέρσι, δηλαδή περίπου γύρω στις 20 Ιουλίου αναµένεται να ξεκινήσει η συγκοµιδή από τη Βόρεια Ελλάδα για το ενσίρωµα µε τους παραγωγούς αλλά και τους εµπόρους του προϊόντος να κάνουν λόγο για καλές µέχρι στιγµής σοδειές
«Αν και υπάρχουν κάποιες προσβολές στην περιοχή από την πυραλίδα η κατάσταση είναι ελεγχόµενη και ειδικά όσοι έχουν ποτίσει αναµένουν µια καλή παραγωγή φέτος», αναφέρει χαρακτηριστικά στην Agrenda ο παραγωγός ενσιρωµάτων από την Κατερίνη, Γιώργος Παπαπαράσχου. Επιπλέον, σύµφωνα µε τον ίδιο, είναι πιθανό οι τιµές να κινηθούν στα ίδια επίπεδα µε πέρσι, δηλαδή γύρω από τα 3,5 µε 4 λεπτά το κιλό

Πότισµα και φροντίδες κρίνουν το αποτέλεσµαΓια µια αρκετά καλή σεζόν στο ενσίρωµα, κάνουν λόγο από τη φάρµα Καρβουνίδη όπου εκτός από τις αγελάδες για κρεατοπαραγωγή ασχολούνται και µ’ αυτό το προϊόν και θα δώσουν φέτος 3.000-3.500 τόνους στο Βιοαέριο Λαγκαδά.  «∆εν µπήκαν πολλά στρέµµατα καλαµποκιού για ενσίρωµα και οι αγελαδοτρόφοι θα το ψάχνουν. Εξάλλου πρόκειται για πολύ σηµαντική τροφή, ειδικά για τις αγελάδες προς πάχυνση. Το τελικό αποτέλεσμα της παραγωγής θα το κρίνουν τα ποτίσματα, καθώς είχε πολύ ζέστη και ξηρασία και αν έχουν γίνει οι κατάλληλες φροντίδες», τονίζουν από τη φάρµα Καρβουνίδη.  
Για τον ανταγωνισµό που θα υπάρξει στο ενσίρωµα από τη µηδική κάνει λόγο ο Στέφανος Κουβέλας από τις «Ενσιρώσεις Τρικάλων». Συγκεκριµένα, αναφέρει ότι: «αρκετοί κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι και καθώς είναι αντιµέτωποι  µε υψηλές ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές θα επιλέξουν ανάµεσα σε µηδική και ενσίρωµα ανάλογα µε το ποιο θα είναι πιο φθηνό για την εποχή». Ωστόσο, θετικό, είναι –σύµφωνα µε τον ίδιο– το γεγονός ότι τώρα µαθαίνουν το ενσίρωµα και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, της Λακωνίας και της Αρκαδίας, οπότε και σηµειώνεται αυξηµένη ζήτηση



Μηδικ

Τσίμπησε η τιμή για το 3ο χέρ

Άνοδο σηµειώνουν το τελευταίο διάστηµα οι τιµές παραγωγού για τη µηδική καθώς χάθηκε ένα χέρι, ενώ η ζήτηση είναι αυξηµένη από κτηνοτρόφους, όπως αναφέρουν στην Agrenda παραγωγοί του προϊόντος. Πιο αναλυτικά, οι έµποροι στη Βόρεια Ελλάδα αγοράζουν από τους παραγωγούς το ξερό (καθαρό) τριφύλλι έναντι 15 λεπτών το κιλό, όπως λέει ο Γιώργος Παπαπαράσχου από την Κατερίνη, όπου τώρα τελειώνει το 3ο χέρι και ξεκινά το 4ο. Επίσης, ο παραγωγός µηδικής Γιάννης Βάγγος από τη Λιβαδειά σηµειώνει στην Agrenda: «Από 20 Μαΐου έως και 20 Ιουνίου λόγω των ισχυρών  βροχών χάθηκε ένα χέρι στη Στερεά Ελλάδα µε αποτέλεσµα η τιµή να ανέλθει για τα χοντρά στα 15 λεπτά το κιλό και για ψιλά (νεόφυτα) στα 16 λεπτά το κιλό».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία