BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Επιταγές 48 λεπτά κόβουν Μάρκου και Καραγιώργος

Αρνητική έκπληξη για τους βαµβακοπαραγωγούς αποτελούν οι πρώτες επιταγές που κόβονται αυτές τις µέρες και κινούνται κάτω από τα 50 λεπτά, παρά τις αυξηµένες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στο θέµα της τιµής ακόµα και από τους ίδιους τους αγοραστές.

Επιταγές 48 λεπτά κόβουν Μάρκου και Καραγιώργος

11
0
Το ισχυρό δίδυµο των εκκοκκιστών, Μάρκου και Καραγιώργος, που κάθε χρόνο παίρνει πάνω του την αγορά βάµβακος, µε λίκνο το θεσσαλικό κάµπο, µε δυσκολία πληρώνουν τα 48 λεπτά στο χωράφι, µε τον έναν εκ των δύο να ξεκινά µε τα 47 λεπτά, για να το κλειδώσει τελικά στα 48. Βασικό άλλοθι των εκκοκκιστών, η διεθνής τιµή του βάµβακος που κάνει κάποια ράλι, αλλά δεν τα κρατά και το δολάριο που δε βοηθά το ελληνικό προϊόν. Ωστόσο, το ζητούµενο είναι ότι η τιµή αυτή δεν εµπεριέχει καθόλου τη φετινή πολύ καλή ποιότητα βάµβακος και τις υψηλές αποδόσεις σε ίνα, που έφτασαν το 36%.

Την ίδια ώρα, βέβαια, να σηµειωθεί ότι ο όµιλος Επίλεκτος του ∆οντά πληρώνει εδώ και µέρες µε 50 λεπτά το κιλό, ενώ και τα θρακικά Εκκοκκιστήρια που ακολουθούν µια διαφορετική πρακτική εκκοκκισµού για λογαριασµό των βαµβακοπαραγωγών απέφεραν στους αγρότες τιµή ακόµα και στα 61,70 λεπτά, µέσα από άτυπες οµάδες.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία