BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αύξηση 1,4 εκατ. τόνους στα σιτηρά για ζωοτροφή

Αυξημένη κατά 1,4 εκατ. τόνους υπολογίζεται η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών για ζωοτροφή, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

0
0

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το  USDA, ανεβάζει την εκτίμηση του συνολικού όγκου της παραγωγής, που θα συγκομιστεί στο τέλος του έτους 2018, στους 1.323,9 εκατ. τόνους.

Αύξηση στην παραγωγή σιτηρών για ζωοτροφή σημειώνεται στην Κίνα, τον Καναδά, την ΕΕ, τη Γουατεμάλα και την Βραζιλία, η οποία όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αντισταθμίσει και με το παραπάνω μάλιστα την προβλεπόμενη μείωση στη Ρωσία. Όσον αφορά την ΕΕ, αναμένεται να έχουμε παραγωγή 150,8 εκατ. τόνους ζωοτροφών από σιτηρά, με σημαντική αύξηση να παρουσιάζει η παραγωγή καλαμποκιού της Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα το USDA κάνει λόγο για παραγωγή «ρεκόρ» για το καλαμπόκι στη Ρουμανία, της τάξης των 11,5 εκατ. τόνων (αυξημένη κατά 1,5 εκατ. τόνους σε σχέση με το προηγούμενο έτος). Η αύξηση αυτή οφείλεται στις υψηλότερες αποδόσεις ανά στρέμμα που γίνονται δυνατές χάρη στις βελτιώσεις στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια αλλά και στις υποδομές (σημαντικό ρόλο παίζει η χρηματοδότηση από την ΚΑΠ).

Όσον αφορά τη συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή καλαμποκιού για ζωοτροφή, το USDA εκτιμά ότι αναμένεται αύξηση κατά 500.000 τόνους το επόμενο έτος, γεγονός που θα οδηγήσει σε αναμενόμενη συγκομιδή 60,1 εκατ. τόνων.

Αντίθετα, μείωση έχουμε για το κριθάρι κατά 300.000 τόνους και για τη σίκαλη κατά 100.000 τόνους, ενώ άνοδος θα υπάρξει στην παραγωγή βρώμης κατά 100.000 τόνους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία