BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μειωμένες αποδόσεις, λιγότερα έσοδα στο βιομηχανικό σπανάκι

Σημαντικές απώλειες ακόμα και 40% στην παραγωγή και κατ’ επέκταση στα έσοδά τους γράφουν αυτό το διάστημα οι καλλιεργητές σπανακιού στο θεσσαλικό κάμπο, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν (βροχές, συννεφιά και ομίχλες) δεν βοήθησαν τα φυτά να αναπτυχθούν.

Μειωμένες αποδόσεις, λιγότερα έσοδα στο βιομηχανικό σπανάκι

2
0

Αυτοί που έσπειραν αρχές Οκτωβρίου, μάζεψαν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα το πρώτο χέρι πιάνοντας περί τα 1.100 κιλά  αντί για το σύνηθες 1.800 με 2.000 κιλά στο στρέμμα και αυτές τις μέρες έβγαλαν το δεύτερο χέρι πάλι περί τα 1.000 κιλά.

«Το κόστος της καλλιέργειας ανέρχεται στα 200 ευρώ το στρέμμα, με μεγαλύτερο κομμάτι αυτό των σπόρων περί τα 70-80 ευρώ. Για το βιομηχανικό σπανάκι σε συνεργασία με την Alterra η τιμή είναι στα 17 λεπτά το κιλό, αλλά φέτος με τον καιρό αυτό έχουμε ποιότητα και όχι ποσότητα, που σημαίνει ότι δουλεύουμε χωρίς κέρδος», λέει χαρακτηριστικά παραγωγός από τη Θεσσαλία. Τιμή στ 17 με 18 λεπτά παίρνουν και οι παραγωγοί του ΘΕΣγη που συνεργάζονται με τον  Μπάρμπα Στάθη.

Την ίδια ώρα το νωπό σπανάκι πιάνει ως και τα 60 λεπτά για την α’ ποιότητα, ενώ λίγο χαμηλότερα στα 45-50 λεπτά κυμαίνεται στα Μέγαρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία