BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Εξαντλείται ο κύκλος της ανόδου για το αγελαδινό γάλα στην Ευρώπη

Μειωµένη είναι το τελευταίο διάστηµα η τιµή στο αγελαδινό γάλα στις χώρες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, σε σχέση µε τα τέλη της προηγούµενης χρονιάς, και αναµένεται να µειωθεί και άλλο τους προσεχείς µήνες, σύµφωνα µε τα στοιχεία που έφερε στο φως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εξαντλείται ο κύκλος της ανόδου για το αγελαδινό γάλα στην Ευρώπη

3
0

Τον Νοέµβριο του 2017 η τιµή ήταν αρκετά υψηλή, φθάνοντας τα 0,38 ευρώ το κιλό. Συγκριτικά µάλιστα µε τα προηγούµενα χρόνια η αύξηση άγγιξε το 20% σε σχέση µε την τιµή του Νοεµβρίου του 2016, ενώ το 10% σε σχέση µε τον µέσο όρο εκείνων του αντίστοιχου µήνα για τα έτη 2012-2016. Οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν στην ανάκαµψη της τιµής ήταν η µείωση που παρατηρήθηκε στη συλλογή γάλακτος στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017, από κοινού µε την αυξανόµενη ζήτηση για τυρί και λοιπά γαλακτοκοµικά προϊόντα.

Ωστόσο, η υψηλή τιµή του αγελαδινού γάλακτος εκείνη την περίοδο οδήγησε σε αύξηση της παραγωγής κατά το δεύτερο µισό του 2017, καθώς οι κτηνοτρόφοι είχαν την δυνατότητα να προµηθευτούν µεγαλύτερη ποσότητα αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωοτροφών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία